30 d’abr. 2009

Manifestación 1 de Mayo Barcelona -Via Laietana / Plaça del Angel -11.30h

La Federación Local de CGT Sabadell convoca a participar a sus delegados y afiliados en la manifestación convocada por la Federación local de CGT Barcelona a las 11.30. Comienza en Via Laietana/Plaça del Angel pegado al metro Jaume I de la linea en el local del sindicato .El recorrido será: Via Laietana/Plaça dels Angels (metro Jaume I), Plaça Sant Jaume, C/ Ferran, Rambles, Passeig Colom y parlamentos en las escaleras de la Oficina Principal de Correos Via Laietana/Plaça Antonio López.

PER UN 1r DE MAIG REIVINDICATIU, QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS

Com cada 1r de maig la CGT surt al carrer a manifestar-se en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i contra les agressions de les multinacionals i del món empresarial. Des de mitjans de l’any 2008 i amb l’actual crisi del capitalisme, els qui posseïxen el poder econòmic aprofiten la situació per a retallar drets socials i avançar cap a una reforma social; tot això amb el beneplàcit del poder polític i la col·laboració del sindicalisme “oficial”. Davant aquesta situació, aquest 1r de maig és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi, sortint al carrer a manifestar la nostra protesta, i creant les condicions d’una VAGA GENERAL que serà necessària si no hi ha la solució que necessitem els treballadors i treballadores.

Davant la crisi la CGT proposem com a mesures més urgents:

• El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l’eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica per a l’atur i el baix consum.

• Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, propiciant la no-dependència de les multinacionals, i avançar en tecnologies netes i ecològiques.

• Exigim que s’apliquin polítiques socials millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalies, ampliar els centres d’ensenyament i sanitat Públics.

• Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca i crear la Banca Pública.

Des del SP de la CGT de Catalunya, fem una crida a tota l’afiliació, per a animar que participem en les mobilitzacions convocades des dels diferents ens de la CGT i en les que es realitzin unitàriament amb altres organitzacions tal com es va acordar en el Comitè Confederal del passat 3 de febrer.

MANIFESTACIONS DEL 1r DE MAIG QUE CONVOCA LA CGT A CATALUNYA:

- BARCELONA: 11:30 horas, Pça. del Angel i 17:30 horas, Pça. Universitat

- GIRONA: 11:00 horas, Rambla de la Llibertat

- LLEIDA: 12:00 horas, Pça. del Treball

- TARRAGONA: 19:00 horas, Pça. Imperial Tarraco

Escrit per Secretariat Permanent CGT Catalunya

29 d’abr. 2009

Concentración por el 1º de Mayo en Sabadell-Plaza del Ayuntamiento-30/4/09 19.30h

Somos un grupo de delegados/as y trabajadores/as de la comarca. En las diferentes empresas donde trabajamos estamos sufriendo expedientes de regulación temporal, despidos y retrocesos en nuestros derechos. La patronal cada día está más envalentonada y, después de haberse forrado durante todos estos años en base a nuestro trabajo, busca a toda costa que seamos los trabajadores quienes paguemos su crisis. También estamos sufriendo la falta de respuesta por parte de las direcciones de los sindicatos oficiales para, como es su obligación, organizar a los trabajadores, organizar la resistencia y dar una respuesta unitaria.
Ante esta situación, empezamos a reunirnos y a ver cómo podemos llegar a más compañeros con problemas como los nuestros. Con respuestas empresa a empresa no podemos defender nuestros empleos ni las condiciones de trabajo. Es necesario construir un movimiento en toda la comarca que avance en el camino de la huelga general y presione a las instituciones. Este movimiento tiene que servir también para apoyar a los parados con la exigencia de planes de empleo público con contratos dignos, así como apoyar las luchas por la sanidad y la educación pública.
La única salida real a la crisis es parar la sangría de puestos de trabajo, prohibiendo los ERES, repartir el trabajo entre las manos disponibles con la reducción por ley de la jornada laboral sin rebaja salarial, garantizar los sueldos y desarrollar los servicios públicos.

Por todo esto te convocamos el jueves 30 de abril, con motivo del 1º de Mayo, a una concentración en la plaza del Ayuntamiento de Sabadell a las 19´30 h.

Coordinadora de trabajadores/as en lucha del Vallès, formada por delegados y trabajadores de las empresas:
FRICOTRIAD, DELPHI, ESTAMPACIONES SABADELL, SHARP, CONTINENTAL, BJC JOSA, DIARI DE TERRASSA, MAGNETI MARELLI, CECROPS, AISMALIBAR, SINTERMETAL, CUBIGEL (ANTIGUA UNIDAD HERMETICA).

Te esperamos en la próxima reunión de la coordinadora, el 6 de mayo a las 10h en el Casal Pere Quart de Sabadell

Publicat en Vilaweb

26 d’abr. 2009

Concentració No a la LEC-Plaça del Ajuntament-29/4/09 18h

En la mesura de la seva coresponsabilitat i compromís en tot allò que afecta a l’ensenyament públic en la seva localitat, professionals de l’educació pública, membres de la comunicat educativa i els sindicats USTEC•STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT volem fer palès que:
- Valorem molt positivament el seguiment massiu que han tingut les mobilitzacions unitàries del 19 de març. Entre el 70 i el 80% del professorat va secundar activament la vaga i al voltant de 100.000 persones -professorat, alumnat, pares i mares- van participar en les manifestacions convocades arreu de Catalunya per mostrar el seu rebuig al projecte de Llei d’educació de Catalunya (LEC), a la política educativa del conseller Maragall, a l’incompliment sistemàtic de mesures contemplades en acords sindicals i a les restriccions de plantilles que es vol imposar als centres educatius públics. En definitiva, el professorat i amplis sectors de la comunitat educativa vam fer un altre pas endavant en la defensa de l’ensenyament públic i de la seva qualitat.
- La pressió exercida ha obligat el Conseller a congelar l’increment de la jornada lectiva. No obstant, continua mantenint una actitud antidemocràtica i de menyspreu envers el professorat, la comunitat educativa de l’ensenyament públic i els seus legítims representants; ja que, malgrat la resposta social del 19 de març, no ha convocat encara cap reunió per tractar i negociar el temes que han provocat les mobilitzacions ans al contrari continua prenent mesures de caràcter restrictiu com el no cobriment temporal de les substitucions o la reducció de l’oferta pública en determinades localitats.
- Ens refermem en la unitat sindical que ha fet possible aquest seguiment massiu de les mobilitzacions, alhora que proclamem la nostra voluntat de prosseguir amb tots els recursos al nostre abast la pressió iniciada i la mobilització. Hem d’evitar l’aplicació de noves mesures encaminades a la reducció de plantilles en cada centre i en el conjunt del sistema educatiu públic, al mateix temps que hem de continuar fent sentir al Parlament tot aquest clam social de rebuig a la LEC.
En aquest sentit, amb aquesta concentració volem mostrar els nostre rebuig a la política educativa del Departament d’Educació:
1. No volem aquesta Llei.
2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.
3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.
4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.
5.- No a la retallada de plantilles.
6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.
7. No als incompliments del Departament d’Educació.
Tanmateix, continuem exigint LA DIMISSIÓ I/O CESAMENT del conseller Maragall

20 d’abr. 2009

Acció a Sabadell per assenyalar als bancs culpables de la crisis



Dijous 16 d'Abril està sent un dia de lluita contra els bancs i les caixes per assenyalar-los com a culpables de la crisi econòmica.
Els col·lectius i organitzacions que participen en la campanya "Que la crisi la paguin els rics" a Sabadell, han realitzat una acció davant la Caixa Sabadell de la Via Massagué. S'hi denunciava el paper que estan jugant les caixes en la crisi actual i es feia referència als 150 anys de l'entitat sabadellenca denunciant que són "150 anys robant a les treballadores". Al finalitzar l'acció els mossos d'escuadra s'han presentat i identificat a alguns dels assistents.

Escrit per Endavant Sabadell

19 d’abr. 2009

Campaña de la Renta 2008 de CGT Sabadell

El martes día 28 de abril de 2009 empezaremos a recoger la documentación para todos aquellos afiliados o no que quieran dejar la declaración de la renta a los servicios jurídicos de CGT Sabadell. El última día de finalización de declaracionesde renta es el día 23 de Junio de 2009.
Como el año anterior se recogerán datos y se entregarán las declaraciones los MARTES, durante el período arriba mencionado.

DOCUMENTACIÓN A APORTAR:

- declaración del año anterior
- datos de hacienda, si lo hubiera
- datos bancarios
- datos de hipoteca
- certificado de empresa
- situación familiar (copia libro de familia)
- datos IBI
- cualquier otra circunstancia necesaria: padres que convivan con el interesado, hijos, disminuciones...

PRECIO:
Afiliados: 12 €
No afiliados: 25 €

16 d’abr. 2009

Concentración de paradados en las puertas del Ayuntamiento de Badía del Vallés





Hoy jueves 16 de abril unos 50 parados y paradas se concentraron en las puertas del ayuntamiento de Badía del Vallès para exigir soluciones al problema del paro que afecta a más de 2000 personas en la localidad. Estos parados/as participan en la Asamblea de parados de Badía que se celebran todos los miércoles a las 18.30h en el Casal de l´Esquerra de Badía. El maifiesto y puntos que se exiguen son los siguientes:

Somos más de 2000 los trabajadores y trabajadores que nos encontramos en paro en Badía del Vallés, despedidos en alguno de los numerosos expedientes de regulación de empleo, tras el cierre de empresas y talleres, paralizaciones de obra o a los que no se ha renovado el contrato precario. Mientras los banqueros a través de nuestras hipotecas y los empresarios de la construcción e inmobiliarias con la especulación de la vivienda, disfrutan del botín de nuestra explotación, del robo y la estafa masiva de estos últimos años de bonanza económica. La respuesta del Gobierno al drama social del paro consiste en llenar los bolsillos de los causantes de la crisis: banqueros, los especuladores y de las multinacionales que deslocalizan fábricas. Sin olvidar la complicidad de los sindicatos mayoritarios (UGT y CCOO) con años reformas laborales y convenios de empresa precarios y la no convocatoria de una HUELGA GENERAL ante la situación actual de la clase trabajadora. Ante esta situación dramática, un colectivo de parados/as de Badía del Vallès, entendemos que no podemos perder el tiempo esperando pasivamente que el Gobierno o el Ayuntamiento tomen medidas efectivas contra el paro. La experiencia de las crisis anteriores nos ha enseñado que sólo nosotros, parados y paradas, mediante nuestra autoorganización en asambleas y la movilización, podremos conseguir nuestras reivindicaciones:

1.-Reducción de la jornada laboral a 35 horas sin disminución de salario y la eliminación total de las horas extras en las obras realizadas en Badía del Vallés.

2.-Paro indefinido hasta la recolocación efectiva mientras dure la crisis.

3.-Impedir los desahucios de las familias hipotecadas si se encuentra en paro alguno de sus miembros.

4.-Generar empleo público real, no subcontratado a través de empresas privadas que se quedarán con una parte del dinero destinado a los ayuntamientos.

5.-Exiguir al Ayuntamiento de Badía del Vallés transparencia en la contratación de parados en las obras de Badía y dar prioridad a los parados de la localidad en un 100%

Escrito por Asamblea de parados de Badía

12 d’abr. 2009

Concentración de trabajadores/as FICOSA en el ayuntamiento de Rubí y ocupación de una oficina de la Caixa‏


El pasado viernes 3 de abril, trabajadores y trabajadoras de Ficosa Rubí realizaron una concentración delante del ayuntamiento de Rubí de una hora de duración y después decidieron ocupar una oficina de "La Caixa" de la misma localidad, al comprobar que los trabajadores/as no habían cobrado su salario através de esta entidad bancaria. Representantes de los trabajadores pidieron que el responsable de la oficina llamara a Ficosa para ver el motivo del impago. Se llegó a mantener comunicación telefónica con un responsable de Ficosa para exigir el cobro inmediato de los salarios.
El acto que se aprobó en una asamblea de la empresa Ficotranspar, fue secundado por unos 50-60 trabajadoras y trabajadores, de los cuales habían algunos de la otra empresa de Ficosa en Rubí, Ficotriad. No se pudo avisar con tiempo a los trabajadores y trabajadoras de Ficotriad, ya que se aviso de la movilización la tarde anterior, sin margen para la organización del acto.
No se descartan nuevas movilizaciones, donde los dos comites de empresa se pongan de acuerdo, con tiempo para preparar cualquier acto de protesta, ya que la situación que sufren los trabajadores y trabajadoras en este momento está en el límite, ya que según comenta la empresa se cobrará entre el día 9 y 15 de abril, mientras que normalmente se cobra el dia 1 o antes de cada mes.

Escrito por FICOSA Rubí

1 d’abr. 2009

Trobada comarcal de col·lectius de base -Barberà del Vallès-4/4/09 10.30h

Alguns fets ocurreguts a la nostra comarca durant els últims temps, casos com el d’en Franki de Terressa, Xavi de Barberà, o el desallotjament de varis espais okupats, ens han obligat, davant la necessitat de donar una resposta unitària, a crear del no rés una mínima coordinació entre col•lectius de diferents pobles.
Davant aquesta realitat , i un cop vista la necessitat de plantejar-nos aquesta col•laboració en quelcom més estable, diferents col•lectius dels moviments socials del Vallès hem estat treballant els últims mesos en la realització d’una trobada que ens permeti plantejar un debat en aquest sentit, aprofitant alhora per tractar altres temes que considerem importants per a la nostra comarca.
En nom d’aquest col•lectius us informem que la jornada de debat es celebrarà el Dissabte 4 d’ Abril al Casal de Can Gorgs, Ronda Catalunya, 85 (a 5 minuts de l’estació), a Barberà del Vallès, i que estarà plantejada de la següent manera:

10:30- Inici Jornada
11:00- 1er Debat- Tema: Habitatge

13:00- 2on Debat- Tema: Anti-repressiu

14:30- Dinar

16:00- 3er Debat- Tema: Crisis econòmica
18:30- 4rt debat- Tema: Coordinació

21:00- Sopar

23:00- Concert de cloenda


Per tot això, us convidem a participar en aquesta diada, una jornada de debat sobre diversos problemes que compartim a tota la comarca amb l’única voluntat de ser una primera presa de contacte entre diferents col•lectius de la comarca, i que ens ajudi tot plegat a compartir vivències i experiències. Amb aquest objectiu us adjuntem els guions base a partir dels quals es desenvoluparan els diferents debats.

Documentació i dinar+sopar: 10 euros.

Es prega confirmació a: trobada.valles@gmail.com