Pàgines

14 d’abr. 2020

La secció sindical de CGT a Accent Social reclama que es garanteixi la protecció de les treballadores



RECLAMEM A L’EMPRESA ACCENT SOCIAL QUE GARANTEIXI UNA ADEQUADA PROTECCIÓ DE LES SEVES TREBALLADORES PER EVITAR TRANSMISSIONS ALS COL·LECTIUS MÉS FEBLES

La falta de mascaretes, guants, bates i gel desinfectant suficients al Servei d’Atenció a Domicili (SAD) a Sabadell ha estat constant. Així com la desinformació ha estat la tònica per part de l’empresa. Des de l’extensió de l’epidèmia les treballadores han reclamat mesures de protecció adequades i la reducció dels serveis als mínims indispensables per minimitzar el risc de contagi. 

L’empresa finalment ha hagut d’afrontar la situació, com es reclamava des de la CGT i ha aplicat una reducció de serveis. Així i tot, es continuen produint mancances en els equips de protecció individual. Davant la inexistència de tests que confirmin o descartin casos d’infecció, s’envia les treballadores sense els equips de protecció adequats.

La CGT reclama a l’Ajuntament que s’asseguri que les treballadores del SAD tenen els mitjans per fer la seva feina amb la protecció adequada o cancel·li de manera immediata el contracte amb Accent Social (empresa de Florentino Pérez) si aquesta no proporciona els mitjans de protecció a les treballadores

Darrerament, la secció sindical de l’Ajuntament de Sabadell de la COS ha exigit al Comitè de Seguretat i Salut equips de protecció individual i higiene (coneguts com a EPIs)  i s´està fent un seguiment exhaustiu per tal que les treballadores no es trobin desprotegides. Així mateix, s'ha mantingut un estret contacte amb les treballadores del SAD anterior a la situació d'emergència sanitària i cada irregularitat i situació d'indefensió de la plantilla del SAD en qualsevol context ha estat denunciada públicament i així ho continuarà essent.

Respecte a les declaracions de la UGT en defensa de l’actuació de l’Ajuntament i de l’empresa i atacant la secció sindical de la CGT a Accent Social a Ràdio Sabadell, no direm res més que nosaltres prenem partit per la protecció de la salut de les usuàries i les treballadores, sempre i contra qui faci falta. 

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) podem arribar a ser les transmissores involuntàries cap a un col·lectiu que està en una situació de risc, si no fan la seva feina amb totes les garanties de seguretat.

Cal protegir aquests col·lectius vulnerables dotant a les seves cuidadores de tots els materials necessaris i d’un sol ús que siguin necessaris per no posar en risc la salut d’aquestes persones  ja de per si fràgils.

Per tant, des de la CGT i la COS protegirem a les treballadores per protegir als col·lectius més vulnerables.


Secció sindical de CGT a Accent Social i COS Vallès