11 de des. 2009

Concentració del sindicat del metall de CGT al centre metalúrgic de Sabadell -14/12/09 11h

La Federació del Metall de la CGT Sabadell ens dirigim a la població per a rebutjar la política que portem sofrint els treballadors de la indústria del metall amb innombrables expedients d’acomiadaments i de suspensió temporal de contractes.
Els ingents beneficis obtinguts per les empreses en els últims anys estan en les butxaques dels empresaris i multinacionals. Però quan s’ha produït aquesta crisi, provocada per l’avarícia i la sobreproducció a la qual ens han dut el gran engany de la competitivitat, ells es queden amb els seus diners i els impostos de tots nosaltres es dediquen a pagar una reestructuració que està duent a molts de nosaltres a l’atur amb poques expectatives de solució.
Els sindicats més grans, es limiten a acceptar els acomiadaments o pactar ERO temporals pensant que amb això s’aconseguirà una solució a la crisi que no es veu per cap costat. Pitjor encara, no donen la necessària resposta de mobilització que mereix la prepotència de les empreses i no plantegen alternatives a favor dels treballadors.
La CGT entenem que aquesta situació mereix una resposta contundent contra els empresaris.
Per això en els nostres congressos hem aprovat dues grans línies d’actuació:

  • Que la crisi la paguin els rics, ells han estat els que l’han creat amb l’especulació i els grans pilotassos econòmics a costa de la precarietat de milions de persones. Per això l’única sortida perquè paguin ells és la reducció de jornada sense reducció de salari. Si no hi ha treball per a tots es reparteix però permetent que puguem viure en condicions dignes.
  • Aconseguir aquest objectiu passa per una convocatòria de Vaga General per a impedir que se segueixi deteriorant la situació i, al contrari, els treballadors tinguem una garantia de futur per a nosaltres i les nostres famílies. Una Vaga General contra els empresaris, contra l’especulació, contra la corrupció que aflora entre qui s’han enriquit en temps de bonança a la nostra costa.
La Federació del Metall de la CGT Sabadell sortim al carrer recordant l’esperit de lluita que va significar la convocatòria de Vaga General feta per tots els sindicats el 14 de desembre de 1988. Un esperit que alguns semblen haver oblidat. Però que la CGT no perdem i que seguim demostrant cada dia contra les Direccions de les empreses.

Treballador, treballadora, aturat, aturada, pren consciència, no pensis que els capitalistes t’ajudaran a sortir d’aquesta crisi, lluita amb nosaltres, per:

  • 35 hores setmanals ja, sense reducció de salari.
  • En el camí de les 30 hores setmanals.
  • Parem els acomiadaments.
  • A la Vaga General perquè la crisi la paguin els rics.

Concentració a Sabadell davant el centre metal.lúrgic de Sabadell(patronal), dilluns 14 de desembre 11h (c/tres creus nº66, a prop estació ferrocarrils catalans centre)