25 de març 2011

Desconvoquem la mobilització:Concentració contra el desnonament de una familia de Sabadell

Després de les pressions exercides als jutjats de Sabadell pel Napoleón i la Maria en nom del col·lectiu, que van sol·licitar un aplaçament del desnonament prèviament convocat per aquest dimecres al matí, el Jutjat de Primera Instància nº 5 de Sabadell ha fet arribar una citació en la qual comunica que EL DESNONAMENT s’efectuarà el proper 16 DE MAIG, A LES 10:30H.
Davant d’aquest aplaçament, des d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi volem manifestar el següent.

- Desconvoquem la mobilització del proper dimecres al matí, a l’espera de decidir a la propera Assemblea el proper 8 d’abril quins són els passos a seguir en aquest i els molts altres casos amb els que hem començat a treballar i lluitar. Celebrem les mostres de suport rebudes per altres plataformes arreu del país i reafirmem el nostre suport a totes les mobilitzacions que en altres ciutats es puguin plantejar per evitar més desnonaments.

- Celebrem l’esmentat aplaçament però entenem que això només és una victòria parcial, i que la voluntat d’Unnim (Caixa de Terrassa) de fer fora el Napoleón, la Maria i els seus dos fills de casa seva, quedar-se-la i a més deixar-los amb un deute de més de 200.00o euros (poc menys del valor amb el qual va ser taxada quan la van comprar), és intolerable.

- Exigim a l’administració local i els Serveis Socials que facin efectiva una proposta de reallotjament per aquesta família i per la resta d’afectades, però, sobretot, que plantegin a l’adminstració competent per modificar la llei hipotecària (El govern central, del mateix partit que el govern de l’Ajuntament de Sabadell) el què és inqüestionable: que només FENT EFECTIVA LA DACIÓ EN PAGAMENT es podrà solucionar d’arrel aquest problema que afecta a un gran i creixent nombre de conciutadans.


La María i el Napoleón seran desnonats, juntament amb els seus dos fills, per la Caixa UNNIM (antiga Caixa Terrassa).
Una altra execució hipotecària (i ja van més de 230.000 a l'Estat des que va esclatar la crisi) i un nou desnonament dels més de 20 que es produeixen diàriament a Catalunya. Un nou pis que passarà a engrossir el parc d'habitatges buits en mans d'entitats financeres. Unes entitats que, no cal oblidar-ho, han fet beneficis milionaris durant la bombolla immobiliària i en segueixen fent ara, a costa de fer fora la gent de casa seva i continuar reclamant-los el deute de per vida.
Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell denunciem aquesta vulneració sistemàtica dels drets més elementals i fem una crida a la mobilització per aturar el desnonament de la María, el Napoléon i els seus fills.

ATUREM ELS DESNONAMENTS!!
Convidem a totes les famílies afectades, persones solidàries, associacions de veïns i organitzacions socials a unir-vos a la lluita dels Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell.