18 de maig 2013

Comunicat de la Secretaria d’Acció Social de CGT Catalunya davant l’onada repressiva del 15 de maig







QUÈ VOLEN AQUESTA GENT?
LA CGT DAVANT LA NOVA ONADA REPRESSIVA AHIR A CATALUNYA


Ahir 15 de maig vam observar com, coincidint amb el segon aniversari del 15-M, l’Estat promovia una successió d’episodis repressius contra espais de lluita social i de construcció d’alternatives.

- La masia de Can Piella, entre Montcada i Reixac i Santa Perpètua de la Mogoda, era un espai alliberat a la immobiliària Grupo Alcaraz. Un grup de persones hi construïen un projecte d’agricultura comunitària i ecològica. Ahir, després de moltes hores de resistència i mesos de lluita, diverses dotacions de la BRIMO el van desallotjar.

- Al matí els i les habitants de l’edifici ocupat per la PAH a Salt per donar vivenda a persones desallotjades de casa seva van observar com se’ls tallava l’aigua. Ho van fer operaris protegits pels mossos d’esquadra. Se’ls privava així d’un recurs absolutament necessari per la neteja i la higiene, per la preparació d’aliments, pel consum... en definitiva, per viure.

- També a Sabadell la policia es va fer present, en aquesta ocasió sota les ordres de l’Audiència Nacional. Ho va fer entrant a l’Ateneu Llibertari de Sabadell que, alhora, ho és dels nostres companys del sindicat CNT-AIT en aquesta ciutat i un lloc de reunió de molts col·lectius. El registre s’ha fet sense mostrar cap ordre judicial i aparentment ha coincidit amb la detenció de cinc persones acusades de ser de l’organització “Bandera negra” que no existeix a Catalunya. pel que sembla seran o han estat traslladades a Madrid en aplicació de la legislació antiterrorista, tantes vegades denunciada pels organismes defensors dels drets humans per la indefensió que genera i la cobertura que dóna a tortures i tractes degradants.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya exigim que s’aturi immediatament la repressió. Exigim que s’aturin immediatament aquestes demostracions de força d’un sistema econòmic, social i polític cada cop més qüestionat per amplis sectors de la població. Volem mostrar la nostra solidaritat cap a les persones i col·lectius afectades per aquesta repressió i demanem la immediata posada en llibertat dels i les detingudes. Animem també a la lluita contra les injustícies, a la resistència contra els abusos del Poder i, especialment, a la construcció d’alternatives, en el dia a dia, pas a pas, però amb la ferma voluntat de continuar creant una societat lliure i justa. La repressió no ens traurà ni les conviccions ni la força per a fer-ho.

Cridem, també, a la participació en les diferents iniciatives que es derivin en contra d’aquests nous cops repressius.

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya
16 de maig de 2013