17 de gen. 2014

Manifestació a Barcelona el 17 de gener, en solidaritat amb la lluita veïnal de Gamonal, Burgos

 
Divendres 17 de gener. Manifestació a les 20h a la Plaça Universitat de Barcelona.
Solidaritat amb les lluites populars. Solidaritat amb #GamonalResiste

El suport a la lluita veinal del barri de Gamonal, Burgos, i contra la repressió policial que estan patint, es va estenent per tot l’estat espanyol, a través de les xarxes socials i amb concentracions al carrer.
Aquest divendres 17 de gener, concentració a Barcelona.

Manifest de CGT-Burgos davant la mobilització de les veïns i veïnes del barri de Gamonal 

El Sindicat Únic de Burgos de la CGT, davant la mobilització de les veïnes i veïns del barri de Gamonal en contra de la construcció d’un aparcament subterrani i un “bulevar” en el carrer Vitòria que travessa el barri, manifesta i exigeix:

1r) El nostre suport i solidaritat a la lluita protagonitzada pel veïnat del barri, sent en aquests moments un exemple de dignitat i de lluita per a tot el país.

2n) Fer propis els acords que adopta l’Assemblea de veïns i veïnes, animant als i les afilades d’aquest Sindicat a participar en aquesta Assemblea i posant a la disposició d’aquesta Assemblea, en la mesura del possible, els recursos d’aquest Sindicat.

3r) Instar a la resta de sindicats locals a fi de rebutjar de forma unitària el projecte de l’Ajuntament i actuar en conseqüència en l’àmbit sindical.

4t) La immediata paralització de les obres, la retirada de les forces policials i la posada en llibertat de tots els detinguts.

5è) Obrir una investigació sobre aquells que han impulsat aquest innecessari i megalòman projecte, que suposa seguir empobrint a la classe treballadora de Burgos i depurar les corresponents responsabilitats, econòmiques i polítiques.

Des de la CGT tot el nostre suport als veïns de Gamonal.
NO AL BULEVAR
PROU D’ESPECULACIÓ URBANÍSTICA
Secretariat Permanent CGT-Burgos
http://www.cgtburgos.org/accion-sindical-social/movilizaciones/723-manifiesto-ante-la-movilizacion-de-las-vecinxs-del-barrio-de-gamonal.html

>>> Per a més informació sobre el que està passant a Gamonal, recomanem aquest article d’Ignacio Escolar:
Qué está pasando en Burgos
Para entender a qué viene la durísima oposición de los vecinos del barrio burgalés de Gamonal a las obras de un simple aparcamiento, hay que remontarse mucho. Al menos un par de décadas. Dice Noam Chomsky que la violencia nunca surge de la nada. Tampoco en Gamonal.
Article complet a: http://www.eldiario.es/escolar/pasando-Burgos_6_217738233.html