5 de maig 2014

16 de maig, primer judici a Sabadell contra els vaguistes 29m

El 29 de març del 2012, a Sabadell, moltes persones vam sortir al carrer per participar en una vaga general més que necessària, per denunciar l’asfixia que genera un govern i un sistema que cada cop ens retalla més llibertats i drets socials i ens impossibilita una vida digna.

Vam ser moltes les organitzacions, entitats i associacions sabadellenques que vam organitzar la jornada de lluita i que va culminar amb dues multitudinàries manifestacions que van aplegar al voltant de 10.000 persones segons els mitjans locals.

El 29m va ser un no rotund a la darrera reforma laboral que va suposar una agressió brutal als drets històrics dels i les treballadores, però també va ser una esmena de la ciutadania a la totalitat d’un sistema que avança, a cada pas, més ferotge.

La jornada es va desenvolupar amb una forta violència per part dels cossos policials, com ja és costum en aquest país i amb el beneplàcit de l’actual govern. A primera hora del matí, 6 furgonetes del cos de Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra van carregar contra el piquet de la coordinadora de col·lectius anticapitalistes Sabadell Lluitant, que havia col·lapsat l’accés a l’autopista per Sabadell centre i posteriorment ho va fer per la gran via i la Carretera de Barcelona. Ajudats en tot moment per la policia municipal, la policia autonòmica va detenir 6 persones i en va colpejar més d’una dotzena, entre elles dues periodistes. A més, la retenció i agressió a les periodistes, que van acreditar-se en tot moment, va culminar quan els mossos d’esquadra van esborrar les imatges de la càmera de vídeo que documentaven les desproporcionades càrregues policials, cometent, d’aquesta manera, un delicte flagrant contra la llibertat de premsa. La denúncia presentada per aquest fet, ha estat arxivada, demostrant, un cop més, la impunitat amb la que actuen els cossos de seguretat.

Tot seguit, es van donar persecucions pels carrers de Sabadell, provocant ferits i 11 detencions de forma indiscriminada i aleatòria.

El proper 16 de maig es celebrarà el primer judici contra una de els persones detingudes a la que se li demanen 3 anys de presó i una multa de 9.400 euros. L’Ajuntament de Sabadell consta com a part reclamant d’aquest import en motiu dels danys de mobiliari urbà durant tota la jornada, per tant, avala que una sola persona pagui tots els desperfectes ocasionats en una jornada de lluita de la que milers i milers de sabadellencs van participar.

D’altra banda en els proper mesos també es celebraran els judicis contra quatre persones més, que van ser detingudes aquell dia. A tres d’elles se les acusa de delicte de desordre públic i resistència i se’ls demana 2 anys i 9 mesos de presó. I la darrera està imputada per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat amb petició de 2 anys de presó i 900 euros de multa. Aquests casos estan avançant judicialment sense tenir més proves ni evidencies que la paraula dels Mossos d’Esquadra sobre els fets.

Davant d’aquests fets, emplacem l’Ajuntament de la ciutat a que es retiri d’aquest procés judicial i deixi de formar part d’una maquinària judicial repressiva que busca immobilitzar i generar por a les persones que s’organitzen col·lectivament per defensar els drets comuns de tota la societat.

Per últim, fem una crida a la solidaritat amb les companyes repressaliades per defensar els drets col·lectius de la classe treballadora, i animem a continuar amb les protestes i mobilitzacions per aturar aquesta dinàmica regressiva a la que ens porten les polítiques autoritàries i injustes que ens imposen les classes dirigents.

NO ENS VAN TOCAR AÏLLADAMENT, NO RESPONDREM AÏLLADAMENT!
ABSOLUCIÓ VAGUISTES 29M!

Adhesions al manifest:
http://absolucio29msbd.wordpress.com/


                            http://absolucio29msbd.files.wordpress.com/2014/04/cartell_web.jpg?w=724&h=1024