20 de nov. 2014

Mobilització de les treballadores de neteja dels edificis municipals

Les treballadores de l'empresa de neteja d'edificis públics municipals de Sabadell (col·legis, poliesportius, biblioteques) INGESAN fa unes setmanes que han tornat a reprendre les accions de mobilització que havien iniciat abans de l'estiu per reivindicar la millora de les seves condicions laborals.
Després d'aconseguir el compromís per part de l'alcalde, Juan Carlos Sánchez, i dels regidors Josep Ayuso i Ramon Burgués, de revisar les condicions laborals de les treballadores i d'intervenir per afavorir les negociacions en cas que l'empresa no respongués a les treballadores com venia fent, res ha canviat.
Les treballadores continuen suportant unes condicions deficients que no només les perjudiquen a elles, sinó que també són negatives per les persones usuàries dels edificis públics, en la seva majoria escoles, situació que posa en risc la salut de nens i nenes.
També denuncien que al ple municipal del passat 4 de novembre es va afirmar que l'empresa INGESAN complia les condicions pactades en cedir-li la subvenció, fet que les treballadores han desmentit des de l'inici. INGESAN està incomplint les condicions per cobrir aquest servei des que se'n va fer càrrec. El mateix dia següent d'aquest ple municipal, es van retallar encara més hores de servei.

Davant la seva insistència en denunciar la situació, l'única resposta que obtenen del govern de la ciutat és que no reben queixes sobre la neteja per part dels directors dels centres en qüestió.

Les treballadores s'han proposat concentrar-se davant l'Ajuntament cada dimecres fins que s'accedeixi a la negociació de les condicions que demanen per part de l'empresa. I animen a tota la població de Sabadell a recolzar-les, per una millora dels serveis públics que tant d'esforç ens han costat d'aconseguir i que ara ens pretenen destruir retallada rere retallada.
CONCENTRACIONS DE SUPORT A LES TREBALLADORES D'INGESAN (NETEJA D'EDIFICIS PÚBLICS MUNICIPALS)
CADA DIMECRES A LES 11H A L'AJUNTAMENT DE SABADELL

CGT SABADELL