4 de set. 2009

L'atur registrat puja fins les 17.742 persones a l'agost amb prop de 900 aturats més a Sabadell

L'atur ha tornat a deixar una dada força negativa a la ciutat de Sabadell, amb més de 870 aturats més segons la darrera dada de l'agost, arribant, així, a les 17.742 persones. Aquesta xifra acaba de trencar la tendència positiva que es marcava des del començaments d'any, quan l'atur, tot i que anava creixent, cada vegada ho feia amb menys intensitat fins que al juny va acabar per caure en un 3'5 per cent. Les dues últimes dades, la del juliol i la de l'agost, deixen prop de 1.200 persones més a les llistes de l'atur sabadellenques. Segons la tinent d'alcalde de Treball, Montserrat Capdevila, aquest repunt de l'atur es deu molt especialment a l'anomenat "factor estacional", que també va motivar ara fa dos mesos una baixada del nombre d'aturats. Malgrat la dada negativa, Capdevila es mostra confiada en que la dada del setembre sigui positiva o, si més no, que "es moderi l'increment de l'atur".
No obstant això, la màxima responsable de l'àrea econòmica de l'Ajuntament de Sabadell ha remarcat que "el full de ruta de la lluita contra l'atur és el Pacte per l'Impuls de la Competitivitat i l'Ocupació", a través del qual es volen aplicar mesures estructurals i conjunturals per a garantir la reactivació de l'economia a la ciutat i, sobretot, el seu teixit productiu. Entre aquestes mesures, Capdevila ha destacat molt especialment la construcció del nou Centre d'Empreses a Can Roqueta, que va fer un pas endavant important durant el passat Ple municipals amb l'aprovació de destinar uns terrenys en aquest barri amb aquesta finalitat.

El Vallès Occidental registra 3.700 aturats més a l'agost

La tendència al conjunt de la comarca, d'igual manera que a Catalunya i a la resta de l'Estat, ha estat d'increment de l'atur, en un mes que habitualment acostuma a ser força negatiu en aquest aspecte. Segons el Ministeri de Treball, la realitat és que el sector turístic espanyol no ha comptat amb tanta activitat com anys enrere, de manera que és normal aquesta pèrdua de llocs de treball, malgrat que no és tan intensa com ara fa un any. Al Vallès Occidental el nombre d'aturats ha crescut en 3.700 persones, amb un pes molt significatiu en aquesta dada dels increments de Sabadell i de Terrassa (+1.100). No obstant això, l'atur puja a tots els municipis, amb uns 200 aturats més tant a Rubí, com Sant Cugat, Barberà i Cerdanyola; mentre que a Castellar i a Rubí són 100 aturats més per municipi. Catalunya ha estat la comunitat autònoma on més ha crescut l'atur de l'Estat, de manera que el total d'aturats al principat supera el mig milió de persones.

Escrit per Ràdio Sabadell