8 de gen. 2010

El 2009 acaba amb més de 4.000 nous aturats a Sabadell

Durant el mes de desembre l'atur no ha augmentat per primera vegada en mig any fruit de la contractació extraordinària de Nadal.
Segons la tinent d'alcalde de Treball Montserrat Capdevila, els 49 llocs de treball creats al desembre suposen "un canvi de tendència". A Sabadell, el mes de desembre s'ha acabat amb 18.070 persones sense feina, una xifra gairebé idèntica als 18.029 aturats registrats a finals del mes de novembre. Aquesta mínima variació esdevé especialment greu si tenim en compte que moltes de les contractacions extraordinàries fruit de la temporada nadalenca poden estar amagant la continuïtat evident del descens en l'ocupació que afecta la població sabadellenca des de fa mesos de manera ininterrompuda.
Aquest descens ha generat molts conflictes laborals a causa de la propagació massiva d'expedients de regulació de l'ocupació a la ciutat, entre els quals destaquen els casos de FICOSA i ESSA Palau (veure fotografies).
Pel que fa a les dades del principat de Catalunya, s'ha registrat una pujada de 6.356 persones aturades al mes de desembre. A hores d'ara, el nombre total de treballadors i treballadores a l'atur a Catalunya és de 561.761 persones. Tot i així, aquest augment ha estat més baix que el registrat al mes de desembre de l'any passat, que va ser del 5,06% enfront de l'1,1% d'aquest any.

Escrit per Vilaweb