15 de set. 2010

Sindicats i moviments socials preparen la Vaga General a Sabadell

A dues setmanes escasses de la Vaga General que tindrà lloc el proper 29 de setembre contra la Reforma Laboral diversos col·lectius sindicals i socials de la ciutat convoquen aquesta setmana Assemblees prèvies
Els sindicats majoritaris i primers convocants de la vaga CCOO i UGT tenen pensat celebrar assemblees dels seus delegats a Sabadell a més del repartiment d’octavetes convocant a la vaga en punts claus de la ciutat. El Moviment Popular de Sabadell convoca una assemblea oberta demà a Can Capablanca. I la CNT escalfa motors amb la convocatòria d'una concentració-manifestació contra la reforma laboral el proper diumenge a les 19:00 hores a la Plaça Marcet.
Per una banda la Federació Local de CGT Sabadell, en un comunicat difós al seu bloc, fa una crida “al conjunt de les classes populars a secundar la convocatòria de Vaga General del 29 de setembre”, per aquest sindicat la vaga seria una resposta a “les agressions que esta patint el poble treballador per part de banquers, empresaris i les forces polítiques que els sostenen. La CGT no només esmenta la reforma laboral aprovada al Congrés dels Diputats el passat nou de setembre com a motiu per sumar-se a la vaga, també esmenta “la retallada de sous als funcionaris”, la “precarietat de molts treballadors”, els “desnonaments de famílies per no pagar la hipoteca” i “l’elevat atur”, que en molts municipis del Vallés com Sabadell, Terrassa i Rubí supera el 18% mentre que a Badia del Vallés arriba al 23% segons aquest mateix sindicat. CGT Sabadell concretarà més accions a fer a la ciutat a l’ assemblea d’afiliats que realitzaran aquest
proper dissabte.
Pel que respecta al Sindicat d’Oficis Varis de la CNT Sabadell, realitzarà una concentració-manifestació contra la reforma laboral el proper diumenge a les 19:00 hores a la Plaça Marcet, en aquest acte hi son convocats “tots els treballadors de la ciutat en actiu o en atur”. En una línia semblant a la exposada per CGT, A. B., membre de CNT considera “que tot i que la Vaga General del 29 de setembre hagi estat convocada per sindicats com CCOO i UGT que durant anys han fet el joc al govern i s’han oblidat dels treballadors, cal recolzar aquesta convocatòria al marge d’ells”, alhora “la vaga hauria de ser el principi d’una sèrie de mobilitzacions sostingudes per parar els atacs contra la classe treballadora”.
Finalment el Moviment Popular de Sabadell, entitat que agrupa diverses organitzacions d’esquerres de la ciutat, convoca a la població de Sabadell i a organitzacions d’esquerres en general a una assemblea que tindrà lloc el proper dijous a les 19:00 al Casal Can Capablanca, en aquesta assemblea s’intentaria definir “un calendari unitari de mobilitzacions a Sabadell abans i durant la Vaga General”.
Els sindicats majoritaris i primers convocants de la vaga CCOO i UGT tenen pensat celebrar assemblees dels seus delegats a Sabadell a més del repartiment d’octavetes convocant a la vaga en punts claus de la ciutat. CCOO ha convocat els seus delegats el dimecres 22 al matí al Casal Pere Quart mentre que UGT ha convocat els seus el proper divendres 17 a la Fira de Sabadell també pel matí.

Escrit per Vilaweb Sabadell