29 de set. 2010

Prop de 2.000 persones es manifesten contra la Reforma Laboral

Durant la sorollosa protesta s'han encartellat diverses entitats bancàries i ETT's i s'han desplegat diverses pancartes.
CCOO i UGT, d'una banda, i CGT i MPS, de l'altra, han anat des de l'Eix Macià fins a l'Ajuntament de Sabadell. Tot apunta que un membre de Comissions hauria estat detingut pels Mossos d'Esquadra.
Tal i com estava previst al voltant de les 11 del matí s'han iniciat les marxes previstes a la ciutat en motiu de la vaga general. Després de més d'una hora bloquejant els accessos de El Corte Inglés els manifestants han anat desfilant en direcció a l'Ajuntament. Això sí, CCOO i UGT han sortit minuts abans en direcció Avinguda Onze de Setembre, mentre que la resta ho ha fet a través de l'Eix Macià. Precisament en aquesta avinguda s'ha desplegat una pancarta d'uns deu metres just darrere del plató de “Divendres” que TV3 ha instal·lat al Parc Catalunya. A mida que ha anat avançant diversos vianants s'han anat sumant a la marxa, que ha alternat les consignes contra la nova reforma laboral i el sistema capitalista amb diverses accions de protesta. Bàsicament les empreses de treball temporal i les entitats bancàries presents en el recorregut han estat el blanc de les ires. Tot i això no s'han produït incidents remarcables i ambdues marxes han arribat al final previst al voltant de la una del migdia. CCOO i UGT han llegit el manifest i han donat per acabada la protesta des de la plaça Sant Roc. Per la seva banda, CGT i MPS han culminat la manifestació a la plaça Doctor Robert.

Un piquet agredit i un sindicalista detingut

El jove piquet que ha estat agredit aquest matí ja ha sortit de l'Hospital de Sabadell. El cop de cap que li ha propinat el propietari d'un bar de la plaça del Pi-Pi li ha causat una fractura al nas. D'altra banda, encara es coneixen pocs detalls sobre la detenció d'un suposat membre de CCOO poc abans d'iniciar-se la manifestació.



Escrit per Vilaweb Sabadell