6 de jul. 2011

La Plataforma per la Sanitat Pública alerta que els ciutadans encara no són conscients de les conseqüències de les retallades

La manifestació contra les retallades en sanitat ha anat creixent en número de participants a mesura que avançava aquesta tarda des del Centre fins a l’Hospital de Sabadell i ha arribat a aplegar prop d’un miler de persones. De nou sota el lema Sanitat pública, ferida de mort que es podia llegir en la pancarta de la capçalera, treballadors i usuaris de la Corporació Sanitària Parc Taulí i membres de la Plataforma per la Sanitat Pública han alertat que “la gent encara no és conscient de les conseqüències que tenen les retallades a l’Hospital de Sabadell”. Una tisorada de catorze milions d'euros que afectarà de ple l'activitat del complex sanitari local.
La presidenta del Comitè d’Empresa de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Montse González, ha aprofitat l'ocasió per advertir que els usuaris “no són conscient de l’abast de les retallades. Això encara ha d’arribar a la ciutadania, la gent veu que tanquen plantes, que es parla de serveis tancats. Però quan vegin que les llistes d’espera comencen a augmentar aleshores sí que se n’adonaran”. González ha destacat “la bona resposta de la gent" en la convocatòria d'aquesta tarda, però ha defensat una manifestació encara més concorreguda: "Penso que encara hauria de ser més massiu, perquè estem perdent tots els drets i no ens afecta només a nosaltres, als treballadors”. “Ja no sé què pensar, però hem de parar això, però estem tornant moltíssims anys enrera, i amb la sanitat no s’hi pot jugar”, ha conclós la representant laboral del Taulí. Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) Alejandro Oruña, ha subrratllat el desacord de l'entitat veïnal, que també convocava la concentració, amb unes "retallades salvatges”. “La gent no se n’adona de la magnitud del problema, es pensa que la sanitat està com estava anys enrera. Quan se n’adonin tindran el problema a sobre”, ha valorat Oruña per concloure amb una petició: “Cal que tothom es conscienciï que hi ha una retallada important i que el que està en joc és la nostra vida”.
Aquesta ha estat la tercera ocasió que els ciutadans surten al carrer per mostrar el seu rebuig a l'afectació que la política d'austeritat de la Generalitat tindrà sobre la sanitat pública. El vicepresident de la FAV, Ramon Fuentes, ha insistit que les retallades "afectaran de ple el servei que reben els veïns de Sabadell i de la resta de la comarca". "Sempre hem defensat que els usuaris tinguin un servei mínimament decent. I el que passarà cada vegada més és que algunes persones moriran apuntades a les llistes d'espera. I potser algun dia algú haurà de pagar per això", ha alertat.
La reducció del pressupost de la Corporació Sanitària Parc Taulí per aquest any serà de catorze milions d'euros, cosa que obligarà a tancar llits, quiròfans i serveis i afectarà també a la pròpia plantilla de l'organisme. La direcció de l'hospital proposava als treballadors la setmana passada que renunciessin durant dos anys a una paga extraordinària d'objectius per evitar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 120 persones. Una opció que el comitè d'empresa ha acceptat aquest mateix matí.

Escrit per Ràdio Sabadell