29 de març 2012

Seguiment 29-M a Sabadell


No rotund a la Reforma laboral


Milers de persones surten als carrers de Sabadell en la jornada de vaga · La nota negativa, 6 persones detingudes i diverses ferides entre elles periodistes de Vilaweb.

Sortides i accessos tallats a primera hora, entre un 70% i 80% de seguiment de la vaga per part de treballadores i treballadors sabadellencs i més de 10.000 persones al carrer és el balanç positiu que coincideixen a fer sindicats, moviments socials i partits de la jornada de Vaga General convocada ahir. La protesta que a la ciutat es va concentrar al matí, va ser un clam contra la Reforma Laboral aprovada recentment pel Partit Popular al Congrés espanyol. Les sis persones detingudes al matí van anar sortint a primera hora de la tarda acusades de 'desordres públics i resistència a l'autoritat'. Més d'un centenar de persones es van apropar a la comissaria per donar suport als detinguts.

Dues manifestacions multitudinàries

El punt àlgid de la convocatòria d'ahir a la ciutat va ser a mig matí quan la marea humana omplia pràcticament tot el recorregut des de l'Eix Macià fins l'Ajuntament. Convocats per Comissions i UGT uns, i per la plataforma Sabadell Lluitant els altres, milers de sabadellencs i sabadellenques van recórrer l'eix central de la ciutat amb crits contra la Reforma Laboral i assenyalant amb pintades i cartells els qui consideren els 'veritables culpables de la crisi'. La sorpresa la va donar la multitudinària manifestació de la plataforma d'entitats Sabadell Lluitant que va aplegar més de 5000 persones, superant la marxa convocada per les grans centrals sindicals. La marxa, en la qual es van desplegar pancartes i enganxar cartells a les entitats bancàries, va obligar a tancar els comerços que restaven oberts al seu pas, inclòs el Mercat Central, i va tapiar simbòlicament, amb planxes de metall la seu del Gremi de Fabricants.

Talls i càrregues a primera hora

Prèviament a les marxes multitudinàries el tall de l'accés a Sabadell i la sortida cap a la C-58 a primera hora del matí ja va marcar un inici de diada contundent i ben organitzat. El piquet unitari de Sabadell Lluitant va col·lapsar durant una hora l'accés a l'autopista per Sabadell centre i posteriorment ho va fer per la Gran Via i la Carretera Barcelona. La marxa es va veure interrompuda quan 6 furgonetes d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra van llançar-se contra la manifestació i van començar a carregar. Ajudats en tot moment per la policia municipal, la policia autonòmica va detenir 6 persones i en van colpejar més d'una dotzena més entre elles dues periodistes d'aquesta casa. Les sis persones detingudes, que des de mig matí van rebre el suport a fora de la comissaria per part de companys, amics i familiars, van anar quedant en llibertat, amb càrrecs, a partir de les 16h.

Àmpli seguiment segons els sindicats i compromís de seguir batallant

El seguiment més alt de la vaga, pràcticament el 100%, es va donar a la TUS (Transports Metropolitans de Sabadell), a SMATSA (Serveis Medi Ambient S.A), a l'administració local i als polígons industrials. Els diferents sindicats convocants així com els moviments socials que participaren de la mobilització fan una valoració molt possitiva del seguiment de la vaga, i el xifren entre el 70% i 80%. Amb menys força van afrontar la vaga general d'ahir els sectors de l'Educació, la Sanitat i el sector serveis amb xifres d'entre el 10% a la sanitat i per sobre del 50% en les escoles. Les diferents entitats que conformen la plataforma Sabadell Lluitant, d'acord amb l'impuls de la mobilització i la resposta popular, s'han compromès públicament a 'seguir batallant per la derogació de la Reforma Laboral i per la consecució d'un model econòmic i social just'. Per la seva banda, els grans sindicats també s'han compromès a seguir accentuant el conflicte però amb l'objectiu en aquest cas de trobar una sortida negociada a la nova Reforma Laboral.


Els Mossos agredeixen tres periodistes de Vilaweb Sabadell

Vilaweb Sabadell vam tornar a ser objectiu de la policia autonòmica (veure notícia i imatges). En el moment de produir-se les càrregues policials del matí, tot i advertir que eren periodistes i mostrar les seves acreditacions reiteradament, els agents antiavalots van produït cops de porra, van esborrar les imatges gravades amb vídeo, van retenir un redactor i van assegurar que serien denunciats per "promoure una manifestació il·legal". Dues de les tres periodistes agredides presenten informes mèdics que així ho acrediten i estan estudiant denunciar el comportament del cos d'antiavalots. Escrit per Vilaweb


Els Mossos agredeixen tres periodistes de Vilaweb Sabadell

A Sabadell als polígons industrials, administració local i serveis públics el seguiment és de pràcticament el cent per cent

6 persones detingudes i dues periodistes ferides al piquet unitari