19 de març 2012

Conflicte a Caprabo


Membres de CGT es van concentrar dissabte al matí davant els tres establiments de l’empresa a Sabadell en protesta per l’acomiadament de 5 delegats del sindicat.
La secció sindical de CGT a Caprabo-Eroski porta mesos en conflicte amb l’empresa per el seu intent de convertir els treballadors en cooperativistes. Segons el sindicat aquesta conversió privaria els treballadors dels drets recollits en la legislació laboral. La resposta de Caprabo-Eroski a l’oposició del sindicat va ser l’acomiadament de 5 delegats de CGT i una sanció cap a dos delegats més. En solidaritat la Federació Local de CGT Sabadell va convocar una concentració a les portes dels Caprabo de la ciutat. Aquest acte de protesta es suma als que es van realitzar els darrers mesos a diferents seus de Caprabo a Barcelona, Viladecans i l’Hospitalet
La protesta va comptar amb la presencia dels delgats acomiadats, membres de la Federació Local de CGT a Sabadell i diversos membres del Moviment Popular de Sabadell que hi van acudir en solidaritat. La protesta es va desenvolupar simultàniament a l’establiment de Caprabo a l’Avinguda Matadepera i l’establiment de la Rambla i va consistir en el repartiment de pamflets als clients de Caprabo i a la gent que en aquell moment passejava pels seus voltants. També es van cridar consignes en contra de la política de l’empresa. Posteriorment el grup es va desplaçar al Caprabo de l’Avinguda Barberà on de nou es van repartir pamflets i es va convidar als clients a no comprovar a Caprabo en solidaritat amb els treballadors.
Els sindicalistes van denunciar que si els treballadors passen a ser cooperativistes quedarien exclosos dels seus drets recollits en el conveni col·lectiu de grans superfícies i en el mateix estatut dels treballadors ja que l’estatut del cooperativista es molt més ambigu pel que fa a drets laborals. A més els treballadors serien “falsos cooperativistes” ja que no participarien en els beneficis de l’empresa ni en les seves decisions. Els cinc delegats també van denunciar que van ser acomiadats “il·legalment”per exercir activitat sindical. Dimecres tindrà lloc el judici amb l’empresa, els cinc membres del sindicat acomiadats tenen clar que demanaran la seva redamissió.