16 de jul. 2009

Estampaciones Sabadell va augmentar les seves vendes el 2008


Els treballadors d'ESSA PALAU intensifiquen la lluita en el marc de la vaga indefinida que van iniciar el dilluns.
Segons l'informe d'enguany del Directori d'empreses e-informa, l'empresa sabadellenca Estampaciones Sabadell va augmentar les seves vendes el 2008. Una dada a què el cap de Recursos Humans, Carles Jiménez, no va fer referència en la justificació pública de l'ERO que pretén acomiadar 223 treballadors de la seva planta de Palau-solità i Plegamans. El comitè d'empresa amb representació majoritària de la CGT va iniciar el dilluns una vaga indefinida.
Després de l'ERO parcial aprovat el 2008 i el d'aquest mateix any, l'empresa Estampaciones Sabadell ha presentat aquest juliol un expedient d'extinció de contractes que afecta la meitat de la plantilla de la seva planta de Palau-solità i Plegamans. El conjunt dels treballadors ja van anunciar que no acceptarien aquest nou ERO, i han iniciat una vaga indefinida aquesta setmana.
Com a mesura de protesta i de manera pacífica, un dels delegats sindicals de l'empresa es va encadenar ahir a la porta de la nau, recolzat en tot moment per un grup important de treballadors. Aquesta acció, així com les dutes a terme els últims dies, va comptar amb l'actuació dels mossos d'esquadra, que des de divendres custodien la fàbrica amb diverses dotacions dels antiavalots.
La plantilla va acordar ahir assemblees de matí i tarda per avui per tal de debatre les següents actuacions i preparar la reunió a la Generalitat prevista per demà.

L'altre cara d'Estampaciones Sabadell

Tot i que Estampaciones Sabadell justifica l'acomiadament dels 223 treballadors per la caiguda de les vendes dels últims mesos, el cert és que l'empresa va augmentar les seves vendes el passat 2008. Així ho certifica l'informe anual del directori estatal d'empreses e-informa, segons el qual l'empresa hauria augmentat les seves vendes prop d'un 6% el passat exercici. Per altra banda, cal ressaltar que l'any 2000 l'empresa va deslocalitzar part de la seva producció i va instal·lar un planta a la República Txeca.

Escrit per Vilaweb