2 de jul. 2009

Tretze famílies sabadellenques acullen enguany nens i nenes sahrauís

Els infants acollits en el programa 'Vacances en pau' provenen del camp de refugiats de Tinduf, en territori algerià.
Un cop més l'entitat local Sabadell Acull Infants Sahrauís ha aconseguit que la ciutat es converteixi en un pol de solidaritat amb el Sàhara, gràcies al programa 'Vacances en pau', que permet a infants sahrauís l'estada durant dos mesos a l'Estat espanyol en famílies d'acollida, així com revisions mèdiques. El projecte, que busca allunyar durant dos mesos els infants dels territoris en conflicte, ha aconseguit acollir més de sis-cents infants a tot el Principat.
El cap de setmana passat van arribar a la ciutat els infants sahrauís que com cada any passen l'estiu als Països Catalans per allunyar-se del camp de refugiats on viuen, sotmetre's a una revisió mèdica, menjar aliment fresc i passar, tal com assenyala el projecte, dos mesos de vacances en pau.

Activitats

Les famílies d'acollida i l'entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís han programat per a aquest mes diverses activitats de trobada i joc per facilitar als infants la seva adaptació. Dimecres 15 de juliol, per exemple, les famílies d'acollida i els infants tenen cita a Can Capablanca, on s'ha preparat una jornada de solidaritat en què nens catalans i sahrauís intercanviaran contes populars i jocs típics, mentre al bar de l'entitat es projectarà el documental 'Un grito desde el Sáhara'. L'activitat que és oberta a tothom i gratuïta començarà a les 6 de la tarda.

Petits ambaixadors

Tal com va dir un dels membres de l'entitat, els infants 'd'alguna manera també tenen feina aquí, són els ambaixadors del seu país', la qual cosa no passen per alt i els compromet per exemple a dur a terme una recepció oficial a l'Ajuntament de Sabadell o a assistir a la manifestació per l'alliberament del Sàhara que tindrà lloc diumenge 12 de juliol.

Múltiples projectes de solidaritat

L'entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís forma part d'una extensa xarxa d'entitats de solidaritat amb la causa sahrauí, que des del Principat porta a terme diversos projectes de cooperació i denúncia. A la nostra ciutat per exemple, l'entitat té un pis per acollir-hi malalts dels camps de refugiats que s'han de sotmetre a tractaments o operacions quirúrgiques. En la mateixa línia de l'acollida enguany l'entitat està impulsant el projecte 'Madrasa' (projecte escola), mitjançant el qual 21 joves dels camps passaran l'any al país per poder estudiar.

Escrit per Vilaweb