22 de maig 2010

Manifestació Social en defensa de l´ensenyament públic-Pl.Urquinaona-29/5/10 17.30h

Davant la incertesa i el desconcert generat pels altres sindicats, la CGT ha acordat:

1.- Que sense condicions que garanteixin un mínim d’èxit de la mobilització, no podem animar el professorat a posar més esforç en anar a la vaga.
2.-Que tanmateix mantindrem el marc legal per què el professorat que vulgui anar a la vaga, pugui fer-ho. Si decidiu fer vaga, comuniqueu-nos-ho.

Més informació


Com seguir a partir d’ara?

El criteri ha de ser, de quina manera el moviment de mestres queda en una posició més ferma per continuar la lluita contra la política educativa del tripartit que cada dia ens presenta una novetat a quina més nefasta: reducció de plantilles i recursos econòmics, supressió batxillerats, matriculació amb ràtios per sobre legalitat, decrets de direccions i autonomia de centres.
Opinem que el calendari de mobilitzacions proposat pels altres 4 sindicats d’una plataforma reivindicativa que era comuna i amb la qual estem d’acord., segurament és insuficient per tirar enrere totes les agressions del Departament d’Educació, però és la única convocatòria que resta aquest curs i un fracàs donaria ales Maragall. Per aquest motiu i per què ens cal unificar els esforços de bona part del professorat que vol continuar la lluita i treballar per implicar les famílies (manifestació de la comunitat educativa) en un moment de transcendència política (eleccions). CGT Ensenyament dona suport actiu al calendari de mobilitzacions i a la plataforma,
Crida al professorat a organitzar-nos, a impulsar les reunions de zona i xerrades de debat per centres, a fer tot el possible per parlar amb les AMPA’s i famílies en general de les agressions que estem patim i a participar de les mobilitzacions.

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

  • PER L’INCREMENT GENERALITZAT DE PLANTILLES. NO A MÉS RETALLADES.
  • DISMINUCIÓ DELS ALUMNES PER AULA.
  • PER LA COBERTURA DE TOTES LES BAIXES AMB SUBSTITUCIONS DES DEL PRIMERDIA. NO A LES HORES EXTRES.
  • NO AL TANCAMENT DE GRUPS ( batxillerats, cicles formatius, CAEPs...)
  • PER LA GESTIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICIPATIVA, REFORCEM EL PODER DE DECISIÓ DELS CLAUSTRES. NO A AQUESTS PROJECTES DE DECRET D’AUTONOMIA
  • I DE DIRECCIONS DE CENTRES. NO A LA DESREGULARITZACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PROFESSORAT.
  • NO A AQUEST CALENDARI ESCOLAR.
  • PEL TREBALL ESTABLE I DE QUALITAT. CONTRACTACIONS DE MITJA JORNADA I SENCERA.
  • NO A AQUESTS NOMENAMENTS TELEMÀTICS, QUE NO GARANTEIXEN NI LA TRANSPARÈNCIA NI EL CONTROL.