27 de gen. 2011

La CGT i el MPS donen suport a la vaga general de dijous

CCOO i UGT se’n desmarquen perquè estan negociant amb el Govern central, i una vaga ‘‘s’ha de preparar bé’’. El motiu de la protesta és denunciar la retallada de les pensions i dels drets socials.
La pròpia delegació de la CGT a Sabadell reconeix que no tindrà el ressò de la vaga general de setembre, però volen fer sentir igualment el seu malestar. El sindicat, junt amb el Moviment Popular de Sabadell, han convocat una vaga general per a dijous amb un objectiu: denunciar la retallada de les pensions per part del Govern central i dels drets socials i laborals.
CCOO i UGT es desmarquen de la vaga per vàries raons. El principal són les negociacions sobre les pensions que estan duent a terme els sindicats amb el govern. ‘‘Ens trobem amb un nou escenari. Estem negociant sobre les pensions, la reforma laboral i el pla de xoc per als joves i no és moment de vaga’’, diu Antonio Díaz, secretari general de CCOO a la comarca.
‘Una vaga s’ha de preparar bé, ha de tenir uns objectius clars. La vaga és un instrument preciós, però en moments de negociacions no té sentit’’, reconeix Díaz. El secretari general d’UGT al Vallès Occidental, Josep Santcristòfol, per la seva banda, assegura que respecta la decisió de la CGT, però alerta: ‘‘Si vols garantir ressò, sense nosaltres difícilment podràs. És una protesta que respecto, però és una conjuntura complicada. Estem en un moment de negociacions per arribar a un pacte’’, va apuntar.
Des de la delegació de la CGT a Sabadell, d’altra banda, expliquen que la vaga és per protestar contra la nova edat de jubilació. ‘‘Volem que la societat vegi que hi ha un sindicat que es mobilitza, que no callem. Sabem que no paralitzarem el país, que tindrà poc seguiment, però volem mostrar el nostre malestar’’, expliquen a la seu.

Cassolada a Sabadell

El MPS, junt amb la CUP, la CGT i d’altres partits minoritaris, van convocar una cassolada contra les retallades ahir al vespre davant l'Ajuntament de Sabadell. Hi van assistir una cinquantena de persones, la majoria joves, que van llegir un manifest.

Escrit per ASabadell