15 de gen. 2011

L’Assemblea de Joves de Sabadell torna a actuar enfront la precarietat laboral


Ahir al vespre, diversos joves de l’Assemblea es van presentar al Viena de la Creu Alta en reivindicació d’uns drets laborals dignes per als treballadors i treballadores.

L’Assemblea segueix amb accions de protesta i sensibilització en espais de treball precaris. D’aquesta manera, els joves de la ciutat pretenen fer visible la necessitat d’un nou marc en les relacions laborals i aposta, a través d’aquest tipus d’accions, per un recolzament a tots els treballadors i treballadores en situacions conflictives teixint, així, la solidaritat com a imprescindible puntal per a la transformació social.

Viena S.A. , beneficis empresarials a costa d’explotació laboral

Aquesta empresa no ha parat de fer créixer la seva productivitat, el seu èxit entre els consumidors i, a conseqüència, els seus beneficis. No obstant, les condicions laborals no han millorat paral·lelament a aquesta situació beneficiosa per l'empresa. Segons el comunicat que ahir es va llegir durant l’acció, els treballadors i les treballadores del Viena tenen un sou base de 4€ per hora, les condicions d'higiene i seguretat en les que treballen no són les adequades i cobren les hores extra com a hores ordinàries.

‘El jovent trenquem les normes del joc’

La campanya engloba el treball en tres eixos: drets socials, educació i drets laborals. De moment, l’Assemblea de Joves centra els seus esforços en la reflexió i el treball entorn els drets laborals. El passat 5 de gener ja van iniciar aquest tipus d’accions a l’establiment Via Grazia, on les treballadores ja entren en el tercer mes sense cobrar. A més, es reafirmen en la voluntat de treure a debat les alternatives al model actual i han presentat un seguit de propostes constructives per a la transformació de la situació actual de la classe treballadora. Així ho van expressar en la presentació de la campanya; ‘més enllà de fer una crítica, pretenem generar un conjunt d’alternatives que es convertiran en les nostres exigències pels i les joves de la ciutat’. Aprofitant l'avinentesa, els joves van convocar a les properes mobilitzacions programades en defensa dels drets laborals i socials com la Manifestació del 22 de gener a les 17h a la Plaça de Sants de Barcelona i la Cassolada Popular el 25 de gener a les 20h davant l'Ajuntament de Sabadell.

Escrit per Vilaweb Sabadell