27 de gen. 2011

Protestes a 'la Caixa' contra la reforma de les pensions

El govern aprovarà divendres el projecte de llei, però ja hi ha acord: la jubilació serà als 67 anys. Només les persones que hagin cotitzat 38'5 anys es podran jubilar als 65. Aquest dijous al matí hi ha hagut problemes a ferrocarrils.
Ja hi ha acord. La jubilació s'ha allargat als 67 anys, tot i que els ciutadans es podran jubilar als 65 si han cotitzat 38,5 anys. La Confederació General del Treball (CGT) i el Moviment Popular de Sabadell (MPS) han organitzat una vaga general que de moment s'ha deixat notar a l'oficina de 'la Caixa' de la Rambla. Un grup de manifestants s'ha col·locat amb una pancarta a la porta per informar els sabadellencs de la decisió del govern central i han entrat a l'oficina repartint fulletons sobre les pensions.
La majoria d'accions de la jornada de lluita es duran a terme a Barcelona i l'activitat a Sabadell és el d'un dia laborable normal. La CGT era conscient des del primer moment que no es paralitzaria el país, però sentien la necessitat de rebutjar la nova mesura del govern.

Vaga de busos i metro a Barcelona

Els autobusos i el metro de Barcelona han estat els més afectats per la vaga. Mentre que la CGT assegura que fins a les nou del matí el 40% dels treballadors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el 20% de la plantilla del metro s'han sumat a la vaga, des de la companyia diuen que la xarxa de metro està funcionant al 100% i la d'autobusos al 75%.
Per la seva part, CGT denuncia que els serveis mínims que ha fixat la Generalitat (del 33% en totes les franges horàries) són molt superiors als que es van fixar per a la vaga general del passat 29 de setembre (del 50% en dues franges horàries) i assegura que això ha mitigat la incidència de la vaga.

Incidències a FGC

Malgrat que FGC havia anunciat que oferiria el servei habitual, a un quart i cinc de set del matí la presumpta acció d'un piquet de vaga ha fet caure una branca de grans dimensions sobre la catenària entre les estacions d'Universitat Autònoma i Sant Quirze del Vallès (veure el vídeo) i ha provocat retards de fins a 15 minuts en el ramal de Sabadell. La situació s'ha normalitzat a dos quarts de vuit del matí.

A la tarda, manifestacions

El dia de protesta culminarà amb dues manifestacions que tindran lloc a Barcelona. La primera començarà a les 17.30 hores a Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia / Avinguda Diagonal) i està convocada per la CGT. Per la seva part, la Confederació Nacional del Treball de Catalunya (CNT), que no ha convocat vaga general però sí jornada de lluita, ha programat una manifestació que arrencarà de la plaça Universitat a les 19 hores.


Escrit per ASabadell
Foto i Vídeo Vilaweb Sabadell