19 d’abr. 2012

Multitudinària manifestació contra les retallades a les aules

Estudiants, docents, pares i mares mostren els seu rebuig a les agressions que està patint l’educació pública en una concentració al Parc Catalunya

Sabadell ha estat aquest dimecres escenari d’una nova jornada reivindicativa a favor d’un servei bàsic: l’educació. Més de 2.000 persones s’han aplegat a l’amfiteatre del Parc Catalunya per mostrar el seu desacord en la política de retallades de la Generalitat als instituts.

Les AMPES de Sabadell de fins a 16 centres de secundària han participat en aquesta acció que ha acabat amb la lectura de diversos manifest elaborats pels alumnes. Denuncien que les retallades han estat preses per uns governants i uns polítics a qui no han pogut triar democràticament. Els alumnes han expressat la seva impotència davant aquesta situació que, segons afirmen, els impedeix veure “un futur esperançador”.

En aquest sentit, asseguren que s’estan allunyant dels objectius que se’ls havia promès degut a “les retallades en despesa de material, les restriccions en les dotacions als centres, l’augment de les ràtios, les reduccions de personal de secretaria i consergeria, l’empitjorament de la situació laboral i les condicions salarials dels professors i l’augment de les taxes universitàries”.

La jornada ha estat marcada pel caire reivindicatiu de la protesta que ha dut als carrers de Sabadell el malestar de la comunitat educativa que a alçat la veu per deixar ben clar que “l’educació i la joventut no poden ser l’objectiu de l’estalvi sinó , ben al contrari, han de ser l’aposta segura per invertir per demà.”

Escrit per vilaweb