16 de nov. 2012

Comunicat de la Federació Local de CGT Sabadell valorant la Jornada del 14 de novembre

(Fotografia: Vilaweb Sabadell) 
El 14 de novembre ha estat un dia més de resposta popular contra les polítiques dels governs autonòmic, estatal i de la UE que estan empobrint les classes treballadores a marxes forçades a costa dels beneficis de banquers i poderosos. Tot i les amenaces i coaccions de la policia, mass-media venguts al poder i patrons que impedeixen el dret a la vaga, la jornada de Vaga General ha estat un gran èxit. Destaquem també la alta participació a altres ciutats de Catalunya, l'estat espanyol així com Portugal i Italia i les mostres de suport rebudes des de altres països que constitueixen sens dubte una resposta dels pobles a la Unió Europea dels banquers i la Troika.

Pel que fa a les empreses de la Federació Local, hi ha hagut un seguiment casi complet a SMATSA, SEMATSA així com SONY-Ficosa i Estampaciones Sabadell entre altres empreses, de la resta  només calia passejar-se per la ciutat per veure una afluència molt menor de cotxes així com nombrosos comerços tancats fet que indica un alt seguiment de la vaga pels sabadellencs i sabadellenques. Des de CGT valorem especialment bé que ha estat una vaga social que ha comptat amb la col·laboració activa de estudiants de diversos instituts així com dels veïns dels barris del nord de la ciutat entre altres col·lectius.

La manifestació convocada per Sabadell Lluitant, plataforma on ens integrem juntament amb la CNT, la COS, COBAS, Justa Revolta, Algo Diferentes, CSA la Mekanika, MPS i Afectats per la Hipoteca ha aplegat 6000 persones en un recorregut amb bona combativitat assenyalant els culpables de la crisis malgrat les provocacions dels Mossos d'Esquadra que han identificat un integrant dels piquets de primera hora i han estorbat el recorregut buscant la confrontació. També cal destacar que ajuntant aquesta xifra amb la manifestació de CCOO i UGT dona un total de 10000-15000 persones que s'han manifestat a la nostra ciutat.

Tot i que la jornada d'avui ha estat un gran èxit, CGT es seguirà mobilitzant amb la resta de col·lectius socials i anticapitalistes de la ciutat confluint totes les lluites fins fer caure la dictadura dels mercats que ens governa, per defensar els serveis públics, les llibertats i els drets socials i laborals.

Visca la Lluita del Poble Treballador de Sabadell

Visca la Vaga Genera

Guanyarem!