7 de jul. 2014

Comunicat de CGT sobre INGESAN



Divendres 4 de juny, les treballadores de INGESAN ens vam concentrar davant L’Ajuntament de Sabadell amb el suport de altres seccions sindicals de la Federació Local de CGT Sabadell i persones d’altres col·lectius de la ciutat.
La concentració va ser convocada després que el comitè d’empresa trenques negociacions amb la direcció de INGESAN, empresa concessionària de la neteja d’edificis públics de Sabadell com ara col·legis o poliesportius. Aquesta decisió es va prendre davant la negativa de l’empresa a no negociar res que no fessin rebaixes de contracte, els seus incompliments del plec de condicions i el fet de no cobrir les baixes adequadament a més de la rotació continua de treballadores entre diferents centres de treball sense comunicar-ho amb suficient antelació i sense cap tipus de criteri.
Donat que l’empresa INGESAN esta contractada directament per l’Ajuntament de Sabadell, considerem que aquesta institució es responsable de com s’efectua la neteja dels edificis públics així com sota quines condicions ho fan les treballadores de l’empresa. Es per aixó que durant la concentració, les treballadores van entrar a l’ajuntament per exigir una reunió amb l’alcalde de Sabadell  Juan Carlos Sánchez i el regidor Josep Ayuso responsable dels equipaments municipals. Finalment l’alcalde va accedir a una reunió juntament amb el regidor Ramon Burgués qui es va comprometre a examinar les reivindicacions de les treballadores i tornar a tenir una reunió més en profunditat en el plaç d’una setmana.
Des de la secció sindical de CGT a INGESAN i des de la Federació Local de CGT Sabadell reivindiquem

-          El manteniment dels tipus de contracte actuals i ens oposem a cap proposta de convertir-los en fixos discontinus, malgrat que l’empresa no ha efectuat aquesta proposta per escrit la direcció ho ha insinuat verbalment en repetides ocasions.

-          El cobriment adequat de les baixes de les treballadores.

-          El compliment del plec de condicions acordat per l’empresa INGESAN

-          El dret de totes les treballadores a gaudir d'un contracte digne i d'unes condicions laborals dignes per a les dones que netegen els edificis públics de la nostra ciutat.

Finalment reiterem que l’Ajuntament de Sabadell es responsable de la neteja dels edificis públics de la ciutat i axó implica que es responsable també de les condicions amb que les treballadores efectuen aquesta neteja, en cas que no atengui les reivindicacions de les treballadores de INGESAN ens tornarem a mobilitzar molt aviat.

Secció sindical INGESAN                
Sindicat Oficis Varis
                                                                                                           Federació Local de CGT Sabadell