27 de març 2020

El Servei d'Atenció Domiciliària de Sabadell denuncia la falta de mitjans de protecció

NOTA DE PREMSA DE CGT – SERVEI D’ATENCIÓ A DOMICILI SABADELL (ACCENT SOCIAL)

CGT – SIME — 8M Día Internacional de la Mujer Trabajadora | CGT ...



"Hi ha treballadores del SAD que continuen atenent de 5 a 6 usuaris a domicili al dia. En l’actual situació, sense els mitjans de protecció adequats, és una temeritat. Reclamem a l’Ajuntament els equips de protecció adequats i una instrucció per reduir els serveis a les situacions de dependència de major grau i sense xarxa familiar”

Amb aquestes paraules resumeix Rosa Salido, delegada de CGT al SAD de Sabadell, la situació i les reclamacions que fan a l’Ajuntament de Sabadell.

CGT reclama a l’Ajuntament de Sabadell una instrucció de priorització dels serveis d’Atenció a Domicili a les persones usuàries amb un grau de dependència elevat i sense xarxa familiar, com ha fet l’Ajuntament de Barcelona.

CGT denuncia la falta de mitjans de protecció adequats. No es disposen de mascaretes de protecció FFP2 ni de bates de protecció. Les mascaretes i els guants es proporcionen amb limitacions cada 3 dies. L’empresa proporciona una mascareta per cada 3 dies (és a dir, amb la mateixa mascareta s’han de fer 15 o més serveis). Davant les limitacions de materials, s’ha arribat a aconsellar a les treballadores que rentin la seva mascareta a la rentadora, posant-lo dins d’un mitjó, i la reutilitzin. La falta de garanties de protecció de les treballadores és flagrant.


CGT ha denunciat la situació de desprotecció de les treballadores del SAD al jutjat de guàrdia de Sabadell.

CGT reclama que l’Ajuntament de Sabadell proporcioni els equips necessaris per poder dur a terme el servei amb les condicions de protecció de les treballadores del SAD necessàries en les actuals circumstàncies i exigeix una instrucció de serveis mínims prioritaris de manera immediata. És obligació de l’Ajuntament vetllar per les condicions de treball de les treballadores i de les persones usuàries del Servei d’Atenció a Domicili. Reclamem que disposin dels recursos necessaris per garantir la protecció tant de les treballadores com dels usuaris.

Secció sindical CGT SAD Sabadell

Sabadell, 27 de març de 2020