26 d’abr. 2009

Concentració No a la LEC-Plaça del Ajuntament-29/4/09 18h

En la mesura de la seva coresponsabilitat i compromís en tot allò que afecta a l’ensenyament públic en la seva localitat, professionals de l’educació pública, membres de la comunicat educativa i els sindicats USTEC•STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT volem fer palès que:
- Valorem molt positivament el seguiment massiu que han tingut les mobilitzacions unitàries del 19 de març. Entre el 70 i el 80% del professorat va secundar activament la vaga i al voltant de 100.000 persones -professorat, alumnat, pares i mares- van participar en les manifestacions convocades arreu de Catalunya per mostrar el seu rebuig al projecte de Llei d’educació de Catalunya (LEC), a la política educativa del conseller Maragall, a l’incompliment sistemàtic de mesures contemplades en acords sindicals i a les restriccions de plantilles que es vol imposar als centres educatius públics. En definitiva, el professorat i amplis sectors de la comunitat educativa vam fer un altre pas endavant en la defensa de l’ensenyament públic i de la seva qualitat.
- La pressió exercida ha obligat el Conseller a congelar l’increment de la jornada lectiva. No obstant, continua mantenint una actitud antidemocràtica i de menyspreu envers el professorat, la comunitat educativa de l’ensenyament públic i els seus legítims representants; ja que, malgrat la resposta social del 19 de març, no ha convocat encara cap reunió per tractar i negociar el temes que han provocat les mobilitzacions ans al contrari continua prenent mesures de caràcter restrictiu com el no cobriment temporal de les substitucions o la reducció de l’oferta pública en determinades localitats.
- Ens refermem en la unitat sindical que ha fet possible aquest seguiment massiu de les mobilitzacions, alhora que proclamem la nostra voluntat de prosseguir amb tots els recursos al nostre abast la pressió iniciada i la mobilització. Hem d’evitar l’aplicació de noves mesures encaminades a la reducció de plantilles en cada centre i en el conjunt del sistema educatiu públic, al mateix temps que hem de continuar fent sentir al Parlament tot aquest clam social de rebuig a la LEC.
En aquest sentit, amb aquesta concentració volem mostrar els nostre rebuig a la política educativa del Departament d’Educació:
1. No volem aquesta Llei.
2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.
3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.
4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.
5.- No a la retallada de plantilles.
6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.
7. No als incompliments del Departament d’Educació.
Tanmateix, continuem exigint LA DIMISSIÓ I/O CESAMENT del conseller Maragall