9 d’abr. 2010

Més de vint entitats de la comarca donen suport a la mobilització de la CGT

La manifestació contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social és el proper dissabte a 2/4 de 12 a la plaça de la Creu de Barberà

La manifestació convocada per la CGT de Catalunya ja ha sumat més d’una vintena d’adhesions de suport d’entitats i associacions de la comarca. Així des dels diversos moviments socials s’ha redactat un argumentari on s’exposen els motius pels quals cal assistir a aquesta mobilització.

Un dels principals motius que que porten a molts dels moviments socials del Vallès a donar suport a la marxa és 'el creixement imparable de les xifres de persones aturades, tenint en compte que a la nostra comarca superen 20% de les població activa'. Els col·lectius també han fet seva la crítica a que 'mentre els beneficis empresarials segueixen creixent, amb l’excusa de la crisi es retallen els drets laborals i socials', així com que 'totes les persones puguin gaudir dels mateixos drets', i en aquest sentit apunten que marcs legals com el que suposa la Llei d’Estrageria 'fomenten el racisme i la xenofòbia de la mateixa manera que condemnen a una part de la població a l’exclusió'. Per últim des d’aquestes entitats es fa una defensa dels serveis públics alhora que s’egigeix la qualitat d’aquests en el comunicat fet públic ahir.

La llista d'organitzacions polítiques, socials i culturals que donen suport a aquesta mobilització organitzada per la CGT ha crescut ràpidament aquests darrers dies, i a nivell sabadellenc cal destacar associacions com ara el Casal Independentista Can Capablanca, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Endavant, Justa Revolta, l’Assemblea de Joves o Ràdio Trama, entre altres. A nivell comarcal també s’hi han adherit entitats de Terrassa, Barberà i Badia.

Des dels moviments socials recalquen la importància d’aquesta manifestació perquè consideren que ‘com a treballadors i treballadores i veïnat creiem que tenim dret a exigir respostes a l’actual situació que defensin els nostres drets i aspiracions, i una de les eines per fer-ho és la mobilització'.

Escrit per Vilaweb