18 de nov. 2013

FICOSA: Negociació condicions laborals d’aplicació a partir del 2014

Per a CGT FICOSA és prioritari que es reflexin les garanties d’ocupació per a la nostra Plantilla per arribar a un possible acord

 
 
NOTA INFORMATIVA

Com sabeu el passat 30 d’octubre van començar les reunions amb l’empresa per intentar pactar les noves condicions laborals per al 2014.

Com és sabut per tots nosaltres, l’empresa ha establert un llistó molt alt en les seves pretensions de cara a l’any que ve i sense atorgar res a canvi que proporcioni una seguretat a la Plantilla de Ficosa Electronics a manera d’equilibri entre les seves pretensions i les nostres demandes.

A la reunió del 8 de novembre i després de reunir-se la direcció secció sindical per secció sindical , l’empresa va presentar una proposta on presumptament intentava tancar la inseguretat existent a la nostra plantilla.

A manera de resum i sense entrar analitzar de manera detallada la proposta en si , aquesta versava sobre els elements següents:

1 . - Adscripció plantilla Ficosa Electronics a l’activitat que presta els seus serveis
En aquest punt l’empresa pretén solucionar l’esquizofrènia existent en determinades àrees, on empleats de diferents societats del Grup presten la seva activitat de manera indistinta i indiferenciada, convivint amb aquesta situació les contradiccions derivades d’agrupar empleats amb unes condicions laborals i garanties d’ocupació diferents.

La solució de l’Empresa per a solucionar aquesta situació és ratificar que l’activitat productiva d’EMS i MIRRORS està assignada a l’actual plantilla de Ficosa Electronics, fet comunicat , segons l’empresa, amb la famosa carta de desembre de 2012.

El missatge és lligar la garantia d’ocupació als projectes en què la Plantilla presta els seus serveis. Val a dir , que la Direcció encara no ha facilitat quins són aquests projectes ni la seva durabilitat en el temps , informació que s’ha reclamat i que l’empresa s’ha compromès a facilitar a les properes reunions.

2 . - Condicions laborals d’aplicació a partir de 2014
Sobre aquest punt no hi ha res nou que no us haguem explicat amb anterioritat, és a dir acatar les condicions laborals de la societat FICO TRIAD pel que fa a jornades anuals i descansos com a condició inamovible , i per altra banda discutir i pactar altres punts referents a les nostres condicions laborals actuals.

Després d’analitzar la proposta presentada per l’Empresa, en la reunió celebrada ahir des de la CGT vam decidir afrontar el repte d’acostar-nos de manera notable mitjançant una proposta a les necessitats de l’empresa , és clar , puntualitzant sobre els punts que haurien de proporcionar seguretat , els quals plantejats tal com estan a la primera proposta de l’Empresa entenem que no es recullen .

Per a nosaltres és prioritari que es reflexi d’alguna manera les garanties d’ocupació per a la nostra Plantilla per arribar a un possible acord, si aquesta incertesa no es plasma difícilment aquesta negociació podrà arribar a bon port. A les nostres intervencions en la reunió d’ahir vam mostrar el nostre interès a arribar a un acord sempre que es basi en una harmonització dels interessos de les dues parts, i no en una imposició unilateral per part de l’Empresa. Ara és la Direcció la que ha d’assumir el repte valentament, d’oferir a la Plantilla seguretat en els seus llocs de treball com a compensació a unes possibles concessions de la vostra. Si no és així, s’evidenciarà de la mateixa manera la no predisposició per part de l’Empresa de pactar un acord just per ambdues parts i la seva omissió de treballar de cara a establir una pau social fructífera i duradora .

Finalment, el 15 de novembre la quasi totalitat dels Comitès de les societats de Viladecavalls mantindrem una reunió amb la Direcció General d’Indústria de la Generalitat per seguir debatent sobre la necessitat del control de les ajudes econòmiques al Grup Ficosa i el grau de repercussió d’aquestes en el manteniment dels llocs de treball.

Viladecavalls , 14 novembre 2013
CGT FICOSA ELECTRONICS