13 de nov. 2013

Manual d’Okupació

 
 
Aquest manual pretén acostar l’okupació a tota persona interessada a sortir del mercat immobiliari i gaudir d’un espai digne sense pagar ni un duro als que tracten de robar-nos la vida cada dia. El que cadascú faci amb aquesta informació serà jutjat únicament per la seva consciència-i, si s’escau, per un tribunal-, però, des de l’equip de redacció d’aquest manual fem una crida a la solidaritat de les persones que vulguin okupar - o ja ho estiguin fent- perquè donin suport als companys propers que puguin necessitar ajuda.

La informació que a continuació s’ofereix és fruit de la nostra experiència i investigació, però en cap cas es tracta d’un tractat d’okupació. Hi ha multitud de persones amb experiència i amb altres opinions i visions sobre els mateixos temes, per tant les nostres propostes són només algunes de les possibles dins de l’experiència col·lectiva acumulada en aquesta part del món. Per completar aquest text hem recollit diferents testimonis de casos reals, els quals apareixeran en cursiva al llarg del manual i els protagonistes, per raons òbvies, no seran nomenats.

Finalment, ens agradaria esmentar el Manual d’Okupació de Cases Velles (Centre Social Okupat de Sevilla) i el de Bulegoa Okupazioa (Oficina d’Okupació de Bilbo), ja que ens van servir de guia per començar aquest treball, i agrair l’esforç de les companyes per currar-se aquests textos.

FONT:ELLOKAL.ORG