4 de jul. 2012

El Ple ratifica l’acomiadament de 19 treballadores municipals

La reducció de plantilla inclosa en el Pla d’Ajust va ser aprovada amb els vots favorables del PSC i amb l’abstenció del PP malgrat el vot en contra de la resta de partits.
L’acomiadament de 19 treballadores interines, previst en el Pla d’Ajust engegat pel Govern municipal, es va ratificar al Ple d’ahir dimarts, malgrat l’oposició de les forces sindicals, de la majoria de grups polítics, i de la protesta d’una bona part de la plantilla. Els vots del PSC, ajudats per l’abstenció dels populars, van ser suficients per tirar endavant la mesura, que també contempla l’eliminació de 16 places de funcionaris interins. Sindicats i treballadores van mostrar el seu frontal rebuig a la mesura en considerar que ‘afectarà greument als serveis públics de la ciutat’.

El Ple va estar fortament custodiat per agents de la Policia Municipal que van impedir l’entrada de les treballadores concentrades. La protesta, engegada ja fa unes setmanes, tenia com a objectiu evitar aquests acomiadaments i denunciar el ‘xantatge’ del Govern municipal que havia plantejat a les treballadores municipals una reducció de salaris general per tal de ‘salvar’ els llocs de treball. Els sindicats proposaven com a alternativa l’eliminació dels càrrecs de confiança del Govern i la reducció de dietes i altres complements dels càrrec polítics així com la recuperació de la gestió directa d’alguns serveis que actualment s’han externalitzat a través d’empreses privades. Mentrestant, l’alcalde Manuel Bustos, va qualificar la mesura com ‘la més dura que el Govern ha hagut de prendre mai’. Juntament amb l’eliminació de les 16 places de funcionariat interí, també es va aprovar cancel·lar els comissionats de Drets Civils i Ciutadania, i d’Innovació i Planificació i la Coordinació de la Secretaria d’Alcaldia.

Protesta contra la pujada de taxes
La protesta de les treballadores municipals no va ser l’única que es va viure ahir. Professorat i AMPA de l’Escola de Música i el Conservatori també es van concentrar davant l’Ajuntament per denunciar l’augment de les taxes dels estudis musicals entre un 170 i un 300 per cent. Els manifestants van qualificar de ‘nefasta’ la gestió en aquest àmbit per part del Govern municipal i van criticar durament que mentre es disminuïa l’aportació pública als estudis musicals i artístics i s’augmentaven considerablement les taxes a l’alumnat, es destinaven dos milions d’euros a ‘l’inexistent i inviable’ Ciutat de la Música.

 Escrit per Vilaweb Sabadell