18 de jul. 2012

Tots els detinguts per la vaga del 29-M queden en llibertat amb càrrecs

La plataforma Sabadell Lluitant convoca una manifestació de rebuig demà (19.30h) a la plaça del Mercat Central


Agents dels mossos d’esquadra s’han presentat aquest matí a casa de tres dels vaguistes, on els han emmanillat i els han dut a comissaria. La resta s’hi ha personat voluntàriament, quan una de les advocades ha pogut accedir a la llista de noms per a aquesta operació. Els arrestats consideren que es tracta d’una “nova onada repressiva del govern de CiU” i asseguren que la formació local del partit “volia més caps de turc des de feia temps”
A les set de la tarda ja han quedat en llibertat amb càrrecs els sis nous detinguts, entre ells un menor, per la policia catalana en relació a la vaga general del passat 29 de març. Se’ls imputen delictes de coaccions, danys i desordres públics i queden pendents de judici. Des que aquest matí han començat les detencions, desenes de persones s’han concentrat davant la comissaria de la carretera Prats de Lluçanès en solidaritat amb els arrestats. Portaveus de la plataforma Sabadell Lluitant han explicat en roda de premsa que “aquestes detencions no s’han produït pels fets imputats sinó perquè es tracta de persones compromeses en la lluita contra la crisi capitalista”. De la mateixa manera han assegurat que “ni les detencions, ni les coaccions, ni fitxers il·legals... ens aturaran perquè lluitarem fins la victòria”.
Denuncien un “especial interès de CiU” per noves detencions
Des de la mateixa entitat també han recordat que l’agrupació local de CiU ha posat especial èmfasi els darrers mesos “per tal que hi hagués més repressió”. De fet després de la vaga el portaveu Carles Rossinyol va demanar a l’alcalde, Manuel Bustos, una còpia de la denúncia pels danys que es van causar a la porta del Mercat Central. Llavors van demanar públicament “màxima contundència contra aquests vàndals que atempten contra els ciutadans”. Posteriorment, un atac a la porta de la seu del partit el passat mes d’abril va ser el pretext per a unes noves declaracions en la mateixa línia. En aquest cas CiU va intentar lligar una declaració conjunta de la junta de portaveus local però no ho va aconseguir per la negativa de l’Entesa per Sabadell. En aquesta ocasió Rossinyol va tornar a recordar que “hi ha grups radicals que ataquen la demòcracia” i va exigir noves actuacions per part dels cossos policials.
Un detingut queda en llibertat perquè l'havien 'confós'
Prop de les dues de la tarda una de les persones detingudes ha quedat en llibertat sense càrrecs, ja que segons els mossos l'havien confós amb una altra persona. Aquest detingut quan ha sortit de comissaria ha denunciat que s'estan utilitzant fitxers fotogràfics de persones no fitxades i sense antecedents. Entitats de preservació de drets humans i organismes europeus ja han advertit en més d'una ocasió que aquesta mena de fitxers són del tot il·legals. Dos dels detinguts s’han personat directament a la comissaria ja que han sabut que serien els propers en ser arrestats. Amb aquestes sis detencions ja són 113 les manifestants detingudes a Catalunya per les mobilitzacions del 29M contra la reforma laboral. L'última onada de detencions es va viure a Badalona el passat mes de juny.