21 de jul. 2012

Sabadell es mobilitza en suport als detinguts per la Vaga del 29-M

La ciutat acull nombroses mostres de suport als detinguts el passat dimecres pels fets relacionats amb la Vaga General del passat mes de març

Dimecres al matí unes vuitanta persones es van concentrar davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, situada a la carretera de Prats de Lluçanès, per tal de mostrar la seva solidaritat amb els arrestats. A les quatre de la tarda, es va realitzar una roda de premsa, a través de la qual els portaveus de la Plataforma Sabadell Lluitant van voler deixar constància que les detencions no s’havien produït pels fets imputats, sinó perquè es tractava de persones compromeses en la lluita en defensa dels drets socials, al mateix temps que asseguraven que ‘ni les detencions, ni les coaccions, ni els fitxers il·legals, ens aturaran; perquè lluitarem fins la victòria’. A les set de la tarda van quedar en llibertat amb càrrecs, acusats de coacció, danys i desordres públics.
Acte del SIPS condemnant les detencions
El mateix dimecres al vespre es va celebrar al Casal Independentista de Sabadell Can Capablanca un acte organitzat pels Serveis Informatius i Populars de Sabadell (SIPS) condemnant les detencions dels vaguistes. A l’acte hi van acudir prop d’un centenar de persones i va comptar amb la participació de Martí Majoral, membre d’Alerta Solidrària,  Pau Llonch, un dels detinguts i membre del SIPS, del Moviment Popular de Sabadell i de la PAHC;  i Feliu Ventura, cantautor valencià. L’acte inicialment previst pel SIPS era la presentació del documental ‘València necessita una cançó’, però davant els fets ocorreguts, es va considerar oportú reformular l’acte i convertir-lo en una mostra de suport i solidaritat amb els companys detinguts en relació als fets de la vaga del 29 de març.
Manifestació contra la repressió i les retallades
Des de la Plataforma Sabadell Lluitant, es va convocar una concentració davant la Plaça del Mercat Central. Sota el lema ‘CIU repressors’ es van concentrar ahir dijous, unes cinc-centes persones, per tal d’expressar i constatar la indignació i el rebuig contra les sis detencions d’ahir, que es sumen a les altres sis que ja es van produir el mateix dia de la Vaga i que han fet augmentar fins a 113 el nombre detencions de manifestants efectuades pels Mossos d’Esquadra, arrel de la Vaga General del 29 de març contra la Reforma Laboral. Sota un ampli desplegament policial, es va efectuar la marxa que pretenia arribar davant la seu de Convergència Democràtica, però els efectius d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra havien tallat els accessos del Carrer Sant Quirze, on està ubicada la seu local de CDC.
Escrit a http://www.vilaweb.cat/sabadell/