31 de jul. 2013

RENFE: Vagues desconvocades i liberalització ajornada

Ajornada la liberalització del Ferrocarril


En el matí del 26 de juliol va tenir lloc la reunió prevista entre el Ministeri de Foment i els Sindicats. Prèviament, CGT havia presentat la carta que adjuntem a aquest comunicat.
Com és lògic, en la reunió s’ha tractat sobre l’accident del dia 24 de juliol a Santiago de Compostel·la . El Ministeri s’ha compromès a dur fins al final la investigació i, una vegada establertes les conclusions, a reunir-se amb els Sindicats per a analitzar-les i discutir les mesures a adoptar per a evitar que tornin a repetir-se situacions similars.

El Ministeri ha reconegut l’exercici de responsabilitat que ha suposat la desconvocatòria de les Vagues convocades per CGT, i en atenció a la sol·licitud de moratòria plantejada, ajornen qualsevol decisió sobre el futur del ferrocarril, per a evitar en aquests moments qualsevol tipus de “crispació”, fins a setembre, que tornaran a reunir-se amb els Sindicats per a anunciar-nos els passos que donaran.

No significa això que el Govern vagi a renunciar al seu model de ferrocarril, encara que plantegen que podria tenir modificacions. Per descomptat, CGT participarà en totes les reunions que es plantegin, sigui per a discutir el model de ferrocarril o per a parlar de seguretat, però no anem a limitar-nos a parlar, perquè els interessos dels treballadors es defensen actuant.

De la mateixa manera, des de CGT no renunciarem a la defensa del nostre model de ferrocarril públic i social, en el qual la seguretat ha de ser una prioritat absoluta, i si és necessari seguirem convocant mobilitzacions i plantejant a la societat la necessitat de donar suport a la defensa del que és de tots.

Seguim esperant que els altres Sindicats es defineixin: o reconeixen que el ferrocarril fragmentat, la liberalització i l’eliminació de serveis que planteja el Govern els val, o diuen què estan disposats a plantar cara a aquest greu atac al públic i al futur de tots els treballadors del ferrocarril. Per descomptat, ni els ferroviaris ni la societat podem esperar de braços plegats a una decisió que no arriba.

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org

Davant el greu accident ferroviari succeït a Santiago de Compostel·la, CGT desconvoca les vagues del sector ferroviari dels dies 31 de juliol i 14 i 30 d’agost


Davant el greu accident ferroviari succeït ahir 24 de juliol a Santiago de Compostel·la , CGT ha decidit desconvocar les Vagues en el Sector Ferroviari, la primera de les quals anava a tenir lloc el pròxim dia 31 de juliol.

Entenem que en aquest moment de dolor és necessari prioritzar l’atenció a les víctimes, entre les quals es compten cinc ferroviaris (dos Tripulants morts, dos Maquinistes i l’Interventor ferits), així com a les seves persones properes.

Però no podem oblidar, precisament en aquests moments, que la seguretat, un dels motius de la nostra convocatòria, és i segueix sent una de les prioritats per a CGT; no podem permetre que en el ferrocarril se situï cap tipus d’interès per sobre de la seguretat d’usuaris i treballadors, ni podem consentir que tragèdies com aquesta es repeteixin.

Considerem que aquesta desconvocatòria és un acte necessari de responsabilitat, tenint en compte que tots els ferroviaris estem commoguts per aquesta tragèdia i és el moment de donar suport als afectats i d’evitar tensions, d’analitzar l’ocorregut i de reflexionar sobre les raons que han permès que alguna cosa així hagi pogut succeir.

Des de CGT expressem la nostra condolença per les víctimes, la nostra esperança de recuperació als ferits i tot el nostre suport a familiars i amics.

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org
https://twitter.com/sffcgt