17 de nov. 2010

Solidaritat amb el poble sahrauí


Aquest dimarts al vespre un centenar de persones s'han concentrat a la Plaça del Dr Robert per denunciar de nou l’escalada de violència del govern marroquí.
El desallotjament del campament sahrauí de Gdeim Izik per part de la policia i l’exercit marroquí ha provocat una sèrie d'iniciatives i mobilitzacions a nivell internacional. Les organitzacions solidàries amb el poble sahrauí no només han condemnat la violència utilitzada pel Regne del Marroc, també han demanat una actuació ferma del govern espanyol per protegir els drets elementals del poble Saharuí. A Sabadell l'acte es suma a una sèrie d’iniciatives que s’han pres a nivell local tant des de la societat civil com des de les autoritats municipals.
La concentració, la tercera celebrada en les últimes setmanes, ha estat convocada per Solidaris amb el Poble Sahrauí i Sabadell Acull Infants Sahrauís. Durant l’acte l’escriptor sabadellenc Antoni Dalmases ha llegit un manifest on es condemna “l’escalada de repressió contra el poble sahrauí”, el manifest també lamenta que "el govern espanyol dongués més importància als seus vincles diplomàtics i comercials amb el Marroc que als drets més bàsics d’una població”. Seguidament la jove saharuí resident a Sabadell Agaida Mohamed ha exigit la intervenció del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per aturar l’escalada de violència contra la població, finalment ha animat a la ciutadania a mostrar la seva condemna als fets recordant que la Junta de Portaveus del consistori local ho va fer el passat 8 de novembre.
El consistori havia mostrat anteriorment la seva condemna als fets violents durant el desallotjament del campament de refugiats. La Junta de portaveus va acordar per unanimitat exigir la retirada de l’exercit marroquí de la zona, donar suport a les entitats que treballen pels drets i les llibertats del poble sahrauí, sol·licitar a les autoritats del Marroc el trencament del silenci informatiu i sol.licitar també la intervenció de les Nacions Unides per resoldre el conflicte. Entre els acords figurava també traslladar aquestes resolucions als governs del Marroc, Espanya i Catalunya, penjar la moció al web de l’ajuntament perquè els ciutadans s’hi poguessin adherir i col·locar la bandera sahrauí al balcó de l’Ajuntament durant el cap de setmana passat.

Escrit per Vilaweb Sabadell