19 de juny 2012

Els Jutjats de Sabadell perden una denúncia per agressió policial el 29-M

També obliden citar els Mossos d'Esquadra en el judici, que ara haurà de començar de nou.
Ni tota la documentació pertinent ni totes les persones citades. El judici "pot trigar més d'un any" arran de la situació que es va donar als Jutjats de Sabadell. Havien de declarar 8 agents, que no van ser citats, i també s'havia de tractar la denúncia per agressions a un detingut.
El jutjat d'instrucció 5 de Sabadell havia planificat per aquest dilluns les declaracions dels vuit mossos d'esquadra que van elaborar els atestats acusatoris contra quatre manifestants (el cas d'altres dos manifestants s'instrueix a altres jutjats) de la vaga general en aquest municipi vallesà. Els acusats es van presentar a la seu judicial acompanyats de la seva advocada i, a l'exterior de l'edifici, s'hi van aplegar diversos manifestants amb una pancarta que donava suport als i les vaguistes.
A dins, però, va regnar un cert desconcert i sorpresa en saber que el jutjat s'havia oblidat de notificar el dia i hora de la declaració als vuit policies i això va fer que no es personessin a la seu judicial –aquesta és la versió oficial del que va passar–. El magistrat encarregat del cas va haver d'improvisar a corre-cuita i convocar de nou a totes les parts. Els agents declararan ara el 23 de juliol i la resta el dia 24. Però aquest no va ser l'únic greuge d'aquest dilluns. El funcionariat judicial, després de molt buscar i remenar, va haver de reconèixer que, incomprensiblement, havia perdut la denúncia per maltractaments policials a un vaguista menor d'edat que fou presentada després del 29 de març. Ara, la causa haurà de començar de nou.
Publicat per Vilaweb Sabadell