11 d’oct. 2012

Una operació anticorrupció esquitxa un grup d’empreses que presta serveis municipals a Sabadell

Diverses empreses concessionàries que gestionen serveis municipals formen part de l’entramat del Grup Vendex, segons denuncia la CUP


La Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell (CUP) ha denunciat i qualificat com “un abús i un frau” el fet que els principals serveis municipals estiguin en mans privades. Consideren “un vergonya”, a més, que entre aquestes empreses hi hagi el Grup Vendex. La setmana passada aquest grup va ser objecte d'una operació anticorrupció a Galícia en el marc de l'Operació Pokemon. L'operació per presumpte cas d'adjudicacions irregulars i tràfic d'influències es va saldar amb 13 detencions. Entre els arrestats hi havia responsables polítics (tant del PP com del PSOE) i  importants directius del Grup Vendex (entre els quals la del seu màxim responsable, Gervasio Rolando Rodríguez de Acosta, que ha estat enviat a la presó).

No són pocs els serveis municipals a Sabadell que gestiona aquest grup d'empreses: la recollida d'escombraries -SMATSA-, la neteja d'equipaments municipals -SEMAT- i les zones blaves -Serveis Generals per a Municipis SA-. La CUP vol tornar a fer palès la necessitat 'de trencar amb aquestes empreses i iniciar un procés de recuperació de la gestió, on l'objectiu sigui oferir un bon servei a la ciutat i garantir els drets dels i les treballadores.' Ha afegit que 'cal deixar de beneficiar als interessos empresarials obscurs i mafiosos'.

La formació independentista ha quantificat en 28,7 milions d'euros - entre l'interès de les inversions i el benefici industrial - els beneficis que tindrà aquest grup empresarial, només amb SMATSA, un cop acabi la concessió de la recollida d'escombraries. A aquesta xifra, a més, cal afegir-hi els sous dels alts directius. En aquest sentit, la CUP exigeix que aquests sous surtin a llum pública i demana transparència total: 's’han de fer públics els balanços de les totes les empreses privades que gestionen serveis municipals', ha remarcat Pau Comellas, portaveu de la formació.

L'Ajuntament de Sabadell, consultat per Vilaweb, ha dit que no té res a dir sobre aquesta informació perquè es tracte d'un afer de corrupció 'aliè a la ciutat, que ha passat a Galicia'. En relació a l'externalització de serveis tampoc ha fet declaracions. 

Escrit per Vilaweb sabadell