30 d’abr. 2009

Manifestación 1 de Mayo Barcelona -Via Laietana / Plaça del Angel -11.30h

La Federación Local de CGT Sabadell convoca a participar a sus delegados y afiliados en la manifestación convocada por la Federación local de CGT Barcelona a las 11.30. Comienza en Via Laietana/Plaça del Angel pegado al metro Jaume I de la linea en el local del sindicato .El recorrido será: Via Laietana/Plaça dels Angels (metro Jaume I), Plaça Sant Jaume, C/ Ferran, Rambles, Passeig Colom y parlamentos en las escaleras de la Oficina Principal de Correos Via Laietana/Plaça Antonio López.

PER UN 1r DE MAIG REIVINDICATIU, QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS

Com cada 1r de maig la CGT surt al carrer a manifestar-se en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i contra les agressions de les multinacionals i del món empresarial. Des de mitjans de l’any 2008 i amb l’actual crisi del capitalisme, els qui posseïxen el poder econòmic aprofiten la situació per a retallar drets socials i avançar cap a una reforma social; tot això amb el beneplàcit del poder polític i la col·laboració del sindicalisme “oficial”. Davant aquesta situació, aquest 1r de maig és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi, sortint al carrer a manifestar la nostra protesta, i creant les condicions d’una VAGA GENERAL que serà necessària si no hi ha la solució que necessitem els treballadors i treballadores.

Davant la crisi la CGT proposem com a mesures més urgents:

• El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l’eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica per a l’atur i el baix consum.

• Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, propiciant la no-dependència de les multinacionals, i avançar en tecnologies netes i ecològiques.

• Exigim que s’apliquin polítiques socials millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalies, ampliar els centres d’ensenyament i sanitat Públics.

• Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca i crear la Banca Pública.

Des del SP de la CGT de Catalunya, fem una crida a tota l’afiliació, per a animar que participem en les mobilitzacions convocades des dels diferents ens de la CGT i en les que es realitzin unitàriament amb altres organitzacions tal com es va acordar en el Comitè Confederal del passat 3 de febrer.

MANIFESTACIONS DEL 1r DE MAIG QUE CONVOCA LA CGT A CATALUNYA:

- BARCELONA: 11:30 horas, Pça. del Angel i 17:30 horas, Pça. Universitat

- GIRONA: 11:00 horas, Rambla de la Llibertat

- LLEIDA: 12:00 horas, Pça. del Treball

- TARRAGONA: 19:00 horas, Pça. Imperial Tarraco

Escrit per Secretariat Permanent CGT Catalunya