12 de des. 2009

Concentració de suport a Aminetu Haidar a Sabadell

Va ser un dels actes de suport a l'activista saharuí en vaga de fam i una petició al govern perquè resolgui la seva situació
Prop d’un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre a la Plaça Sant Roc en solidaritat amb Aminetu Haidar, activista pels drets del poble saharuí, que es troba en vaga de fam a l’aeroport de Lanzarote des del 15 de novembre, despres que el govern marroquí li negués l’entrada i la tornés a 'territori espanyol'.
L’acte havia estat convocat per les entitats 'Sabadell Acull Infants Saharuís' (SAIS) i 'Solidaris amb el poble saharuí' però al coincidir en hora i lloc amb la Roda per la Pau de cada dijous organitzada per 'Ciutadans Anònims', ambdues organitzacions van decidir fer l’acte conjuntament amb aquest col·lectiu. A la concentració hi van assistir gairebé un centenar de persones i va ser acompanyada d’una altra concentració davant la delegació del govern a Barcelona el mateix dia i de la posada en marxa d’un punt d’informació permanent sobre la situació de l’activista a l’aeroport del Prat. Els actes han estat convocats per conscienciar la societat de la situació de l’activista, mostrar la seva solidaritat i denunciar tant l’actitut del govern marroquí com la de l’espanyol, que 'es mostra incapaç de pressionar per aconseguir una solució justa', segons els convocants. El proper dimecres 16 de desembre s’oferirà una xerrada al Casal Independentista i Popular Can Capablanca sobre la lluita d'Aminetu Haidar i la situació del poble saharuí organitzada per aquesta entitat i SAIS.
La concentració ha estat valorada molt positivament pels integrants de SAIS. Marcos Costa, membre de l’organització, va destacar que l’afluència 'ha estat elevada i ha pogut comptar amb quasi tots els saharuís residents a Sabadell'. Va esmentar també que l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat una moció condemnant la situació de l'activista així com la de set saharuís més acusats de traició al rei i actualment desapareguts. Costa va afirmar que ara 'estan pendents de la reacció del govern espanyol davant les mostres de solidaritat que Aminetu ha rebut'.

Escrit per Vilaweb