1 de jul. 2010

14 nens/es saharauís gaudeixen aquest estiu de la solidaritat de famílies sabadellenques

Un any més les famílies sabadellenques tornen a mostrar la seva solidaritat amb el poble Sahrauí a través del projecte 'Vacances en pau: colònies d'estiu per a infants sahrauís'
L'entitat Sabadell acull infants sahrauís porta vint anys oraganitzant activitats de solidaritat amb el poble sahrauí, on l'acollida de nens i nenes dels camps de refugiats a l'estiu n'és un dels puntals. Un solidaritat però que també busca difondre la sitiuació actual dels drets civils i polítics al Sàhra, així com col·laborar econòmicament i amb voluntaris a la millora de les condicions de vida als camps.
El cap de setmana passat van arribar els més de 600 nens i nenes del camp de refugiats de Tindouf, d’entre 7 i 12 anys, que passaran els mesos de juliol i agost en llars catalanes. D'aquests 14acollits en llars sabadellenques.

Activitats, denúncia, serveis bàsics i vacances

L'acollida dels infants per part de les llars sabadellenques no rau tan sols en la necessitat de distanciar temporalment als més petits de la duresa del conflicte i les condicions de vida als camps de refugiats, sinó que també pretén per una banda facilitar als nens i nenes contrals mèdics i dentals, dur a terme activitats amb les famílies d'acollida i altres nens i nenes catalanes i per descomptat seguir denúnciant, 'la situació repressiva i de manca de drets bàsics que pateix el poble sahrauí'.
Així, les famílies d'acollida, al llarg del juliol, faciliten visites a diferents especialistes mèdics i participen de diferents activitats amb l'entitat organitzadora, entre elles la manifestació del proper dissabte 11 de juliol al matí a Barcelona. I el mes d'agost, els nens i nenes sahrauís participen de les vacances de la seva família d'acollida.

Escrit per Vilaweb Sabadell