1 de maig 2020

Aquest 1r de maig la CGT no ens quedem a casa

Aquest 1r de maig diferents militants de la CGT de Sabadell hem sortit als carrers per recordar que aquesta jornada és una jornada de lluita contra els responsables de la situació en què ens trobem els treballadors i treballadores. 


Hem visitat la Patronal de Sabadell perquè no estem tots al mateix vaixell. És la Patronal qui ens obliga a anar a treballar, a conduir autobusos, a fer funcionar fàbriques i oficines, a repartir en bicicleta compres on-line, i a viure en pisos minúsculs per uns lloguers astronòmics. És la Patronal qui posa les nostres vides al seu servei, obtenint els beneficis de la nostra explotació.

Fa setmanes que no veiem els empresaris als centres de treball mentre que nosaltres ens veiem obligats a acurdir-hi (sovint sense els EPIs adequats) arriscant les nostres vides i les dels nostres familiars. I mentre ells es queden amb els beneficis, nosaltres paguem les pèrdues amb acomiadaments, amb ERTOs, amb jornades maratonianes i amb una degradació de les nostres condicions de treball.

Hem visitat també el Servei d'Ocupació de Catalunya de Sabadell per fer saber que les administracions, catalanes i espanyoles, són qui permeten aquesta situació. Són les que han retallat la sanitat pública, les que han permès l'allau d'ERTOs, les que no donen resposta a les demandes sindicals i les que ens aboquen amb les seves lleis a la crisi actual.

Nosaltres volem viure. I per viure ens cal una sanitat pública gratuïta, universal i de qualitat. Volem viure, i per viure, cal lluitar contra l'explotació laboral, els ERTOs i la precarització. Per viure, cal que deixin de beneficiar-se uns pocs del patiment de molts i moltes treballadores.

Aquest 1r de maig ens trobareu al carrer. Aquest 1r de maig, primer les nostres vides

Visca el 1r de maig!
Visca la classe treballadora!




Sindicat de Transports i Telecomunicacions de la CGT de Sabadell

Fotografies i video de les accions: