16 de maig 2015

18 de maig judici a vaguistes 29-M Concentració de suportAquest dilluns dia 18 de maig a les 9h tindrà lloc el judici contra els vaguistes del 29M (vaga 29 març 2012). Us recordem que en el transcurs d'aquesta vaga van ser detinguts 6 piquets a Sabadell. Dilluns hi ha un judici contra 4 d'ells amb peticions de fins a 4 anys de presó. Recordem que la CGT de Sabadell vam participar activament en aquesta vaga general i hem estat participant de les reunions de solidaritat amb els i les vaguistes.

És per això que CONVOQUEM A TOTA L'AFILIACIÓ a assistir a la CONCENTRACIÓ DE SUPORT davant dels jutjats de Sabadell a les 9h. Durant la mateixa concentració tindrà lloc una roda de prensa de denúncia de la persecució dels vaguistes.

Totes les que pugueu, apropeu-vos a donar suport.

La solidaritat és la nostra millor arma!

Comunicat de suport:

El 29 de març del 2012, a Sabadell, moltes persones vam sortir al carrer per participar en una vaga general més que necessària, per denunciar la reforma laboral aprovada el febrer d’aquell mateix any pel govern de l’estat espanyol. Una reforma que, entre altres retrocessos, va abaratir l’acomiadament improcedent a 33 dies per any treballat i va fer perdre el sentit a les negociacions dels convenis col.lectius donant tot el poder a l’empresari.
El 29m va ser un no rotund a la aquesta reforma laboral que va suposar una agressió brutal als drets històrics dels i les treballadores, però també va ser una esmena de la ciutadania a la totalitat d’un sistema que avança, a cada pas, més ferotge.
Vam ser moltes les organitzacions, entitats i associacions sabadellenques que vam organitzar la jornada de lluita i que va culminar amb dues multitudinàries manifestacions que van aplegar al voltant de 10.000 persones segons els mitjans locals.
La jornada es va desenvolupar amb una forta violència per part dels cossos policials, com ja és costum en aquest país i amb el beneplàcit de l’actual govern. A primera hora del matí, 6 furgonetes del cos de Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra van carregar contra el piquet de la coordinadora de col·lectius anticapitalistas Sabadell Lluitant, que havia col·lapsat l’accés a l’autopista per Sabadell centre i posteriorment ho va fer per la gran via i la Carretera de Barcelona. Ajudats en tot moment per la policia municipal, la policia autonòmica va detenir 6 persones i en va colpejar més d’una dotzena, entre elles tres periodistes. A més, la retenció i agressió a les periodistes, que van acreditar-se en tot moment, va culminar quan els mossos d’esquadra van esborrar les imatges de la càmera de vídeo que documentaven les desproporcionades càrregues policials, cometent, d’aquesta manera, un delicte flagrant contra la llibertat de premsa. La denúncia presentada per aquest fet, ha estat arxivada per la impossibilitat d’identificar els agents que no portaven la placa corresponent i obligatòria, demostrant, un cop més, la impunitat amb la que actuen els cossos de seguretat.
La jornada va acabar amb diversos ferits i 6 detencions de forma indiscriminada i aleatòria, entre elles la d’un menor d’edat. Sabadell va ser una de les ciutats en les que va haver-hi més persones detingudes.
El proper 18 de maig es celebrarà el segon judici contra les diverses persones detingudes. A tres d’elles se les acusa de delicte de desordre públic i resistència i se’ls demana 2 anys i 9 mesos de presó. I la darrera està imputada per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat amb petició de 2 anys de presó i 900 euros de multa. Aquests casos estan avançant judicialment sense tenir més proves ni evidencies que la paraula dels Mossos d’Esquadra sobre els fets.
Entesa per Sabadell, ICV i EUiA va votar a favor de que l’Ajuntament es retires del procés judicial, però la moció va ser rebutjada amb el suport del PSC, PP i CiU.
Fem una crida a la solidaritat amb les companyes repressaliades per defensar els drets col·lectius de la classe treballadora, i animem a continuar amb les protestes i mobilitzacions per aturar aquesta dinàmica regressiva a la que ens porten les polítiques autoritàries i injustes que ens imposen les classes dirigents.
NO ENS VAN TOCAR AÏLLADAMENT, NO RESPONDREM AÏLLADAMENT! ABSOLUCIÓ VAGUISTES 29M!