8 d’abr. 2016

COMUNICAT DE LA CGT DE SABADELL DAVANT L'ATAC FEIXISTA AL CSA OBRERA



 Dimecres passat el Centre Social Alliberat l'Obrera va patir un atac per part d'un grup feixista. Aquest Centre Social, de marcat caràcter revolucionari, ha estat durant els últims dies el punt de mira d'aquests grupuscles feixistes, patint pintades i amenaces com la de dimecres. Des de la CGT volem mostrar el nostre rebuig a aquestes accions i mostrar el nostre suport incondicional al jovent organitzat i combatiu de Sabadell davant els atacs feixistes. Per això, volem manifestar:
  1. La CGT som una organització anarcosindicalista i llibertària, i per tant, antirracista. El moviment obrer català sempre ha estat divers, format per persones autòctones i immigrades, el que considerem una qualitat en el treball constant cap a l'empancipació social. No importa l'origen de la gent que hi participa, la força del moviment obrer català està en la solidaritat i el suport mutu de la classe treballadora, vingui d'on vingui, contra la burgesia i el seu sistema capitalista.
  2. La CGT som una organització anarcosindicalista i llibertària, i per tant, antifeixista. El feixisme no és més que una eina que la burgesia utilitza quan veu que perd el control del carrer per a aturar el moviment obrer, en tota la seva diversitat de lluites, en el seu camí cap a l'emancipació de la classe treballadora i la revolució social. La divisió social en termes nacionals és una inventiva de la burgesia per a dividirn-nos, per nosaltres, l'única unitat vàlida, és la unitat de la classe treballadora.
  3. Volem mostrar el nostre suport a tot el jovent organitzat i combatiu de Sabadell, que amb la seva praxi està generant espais de desobediència i llibertat, d'autoconsciència i transformació social com és el CSA l'Obrera. Ens calen més ateneus, més centres socials, més sindicats, per fer front a l'ofensiva capitalista i a la seva extensió que és el feixisme.
  4. Volem agrair molt sincerament la resposta antifeixista de tot el moviment organitzat de Sabadell, especialment als companys i companyes de la PAHC i del Moviment Popular de Sabadell, que en qüestió de minuts van aconseguir aplegar més de dues centes persones per a fer front a l'atac feixista de dimecres.
  5. Finalment, convoquem a tot el poble treballador de Sabadell a participar del CSA l'Obrera, i molt especialment a l'assemblea oberta que tindrà lloc diumenge a les 19h a la mateixa. Només organitzant-nos, només amb suport mutu, només amb la mobilització i l'acció directa podrem vèncer el feixisme.
Per la unitat de la classe treballadora contra el feixisme. Nativa o estrangera la mateixa classe obrera. Contra el feixisme ni un pas enrere!
Secretariat Permanent de la Federació Local de la CGT de Sabadell.