26 de nov. 2009

Professors en peu de guerra contra la política del Departament d’Educació




Ahir dimecres 25 de novembre, uns 300 professors de primària i secundaria es van concentrar davant la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallés Occidental situats a la Gran Via de Sabadell convocats pels sindicats CCOO, CGT i USTEC per denunciar la situació que han patit a l’inici de curs amb retallades de personal així com l'actitud del Departament d’Educació.
La concentració va començar a les 13:30, hora en què ja havien plegat els mestres i va acabar tallant la Gran Via. L’objectiu era denunciar i fer-se ressò de la 'greu situació en que es troben els professors amb l’inici d’aquest curs'. Tot i haver coincidit amb la publicació del calendari escolar, els sindicats desmenteixen que aquest fos el motiu de la concentració, ja que havia estat convocada un mes enrera.
Amb la mobilització els sindicats pretenien la manca de professors amb la que ha començat el curs escolar i consideren una desproporció que s'hagin incorporat 24.000 alumnes a les aules catalanes i que el Departament d'Educació tan sols hagi incorporat 170 professors. A més, segons han afirmat els convocants, les substitucions es cobreixen tard o fins i tot no es cobreixen i la situació 'ha portat a un augment del numero d’alumnes per aula que ha saturat moltes classes'. Alguns d'aquests exemples els trobariem en algunes aules de primària de Sabadell, a les quals hi assisteixen entre 27 i 28 alumnes mentre que al Batxillerat han arribat a ser fins a 37 alumnes per aula.
Narcís López, portaveu de l’USTEC, denuncia a més l’actitud del Departament d’Educació. López considera que aquest 'es nega a escoltar les propostes de la resta de la comunitat educativa, no ha tingut en compte ni una sola de les propostes del Consell Escolar de Catalunya i en la ultima reunió sectorial, els representants dels professors ni tan sols disposaven dels documents a debatre per aquest curs'. Segons aquest portaveu la situació del sistema escolar 'és de saturació i s’aguanta únicament gràcies a l’esforç i bona voluntat dels docents'. També ha anunciat mes mobilitzacions de cara al segon trimestre del curs.

Escrit per Vilaweb