29 d’abr. 2010

Cap a un primer de maig ple de reivindicacions

L’agenda d’activitats entorn aquest 1 de maig, dia del treball, està ben plena. Alhora, la temàtica laboral segueix sent una de les principals preocupacions, i és que les últimes dades de l’Observatori de l’Economia Local indiquen que la taxa d’atur registrada durant el mes de març és de 18,3%, tres punts percentuals superiors a la registrada un any abans.

Entre les activitats organitzades en motiu de l’1 de maig cal destacar la xerrada que sota el títol ‘Sortir de la crisi, superar el capitalisme’ ha organitzat la Candidatura per la Unitat Popular (CUP) per aquesta tarda a 2/4 de 8 al Casal Pere Quart. En aquesta hi participaran Miren Etxezarreta, catedràtica d’Economia Aplicada de la UAB i membre del Seminari Taifa, un membre de la CGT de Sabadell i un representant de la CUP de Sabadell.

Una altra de les activitats és el ja tradicional Sopar pel Socialisme organitzat pel nucli local de l’organització política Endavant. Enguany es celebrà la quarta edició d’aquest sopar i serà el proper divendres 30 d’abril a partir de 2/4 de 10 al Consell de Joves (c/ Emprius s/n), a part del sopar, també hi haurà un acte polític i música en directe. Segons l’entitat organitzadora aquest acte ‘pretén ser un espai de trobada de totes aquelles persones que es senten identificades amb el projecte socialista i que dia a dia duen a terme aquesta lluita. La intenció és donar relleu i importància a les lluites polítiques que es duen a terme a l’àmbit laboral, sindical, social i personal, de la mateixa manera que proposar espais de trobada i discussió’.

Alhora diverses entitats locals animen a la ciutadania a participar de les mobilitzacions que hi haurà a Barcelona en proper dissabte 1 de maig. La CGT ha convocat a la manifestació que sortirà de Via Laietana a 2/4 de 12 del migdia. Per altra banda, d’altres associacions també han donat suport a la convocatòria unitària de manifestació que sota el lema ‘Contra l’atur i les retallades socials, solidaritat i consciència de classe’ començarà a la plaça de la Catedral a 2/4 de 6.

Escrit per Vilaweb Sabadell