25 de maig 2011

Tornen a assenyalar una entitat bancària


La protesta contra el frau hipotecari i per la regulació de la dació en pagament es planta davant la seu de Catalunya Caixa amb el suport de #acampadasbd
Tota la oficina plena d'enganxines -igual que la resta d'entitats bancàries de la rambla-, centenars de fulletons repartits, dues pancartes que demanaven "A Sabadell, ni un desnonament més" i que titllaven de "lladres" a Catalunya Caixa i 50 identificats. Aquest és el balanç de l'acció que Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell ha fet coordinadament amb l'acampada que des de fa una setmana ha près la plaça Doctor Robert de Sabadell.
Els convocants han entregat altra vegada al director de l'oficina la petició de dació en pagament per un dels afectats, que ha vist embargada la seva vivenda i la dels seus pares i -com passa en la majoria de casos- ha quedat amb un deute considerable amb l'entitat.
La marxa, que ha començat a les 11h del matí i va ser convocada en el dia d'ahir per l'#acampadasbd, ha baixat per la rambla i ha tallat la circulació durant els 15 minuts que ha durat el trajecte fins arribar a l'oficina de Catalunya Caixa de l'Avinguda Barberà amb Gran Via. Per aquesta interrupcio del trànsit, els agents dels Mossos d'Esquadra han identificat a la persona afectada, fet que ha estat contestat per una cinquantena de les persones concentrades entregant també el DNI de forma voluntària com a forma de solidaritat i pressió.

Acampadasbd

Durant tot el matí, les escenes de nervis i tensió han planat entre els acampats pel violent desallotjament dels acampats a plaça Catalunya a Barcelona. En una assemblea a primera hora del matí, l'#acampadasbd ha decidit enviar algunes persones per donar suport a les persones detingudes i ferides -més d'una seixantena en aquests moments- però de seguir amb les convocatòries a la plaça i fer-se forts a Sabadell. Així, la convocatòria de resposta al desallotjament d'avui a les 7 de la tarda a Barcelona també ha estat secundada per #acampadasbd a la plaça Doctor Robert. Posteriorment, com cada dia des de fa una setmana, les comissions de l'assemblea es reuniran a les vuit, la cassolada serà a les nou i l'assemblea general a quarts de deu de la nit.

Escrit per Vilaweb Sabadell