1 de set. 2011

Alliberen un nou Centre Social a la ciutat


Un edifici abandonat des de fa dotze anys al carrer Raval de Fora ha estat okupat per convertir-se en Centre Social

La matinada del passat dilluns l’immoble situat al número 27 del carrer Raval de Fora de Sabadell va ser okupat, després de restar més de dotze anys abandonat, per convertir-lo en la seu d’un nou Centre Social de la ciutat. Tanmateix, l’alliberament de l’espai s’ha fet públic 48 hores després, aquest matí, per evitar un desallotjament ‘exprés’ per part dels Mossos d’Esquadra.

En un comunicat, les autores de l’okupació volen deixar clar que ‘no hem okupat una vivenda de cap família, ni una segona residència, ni cap propietat de la gent treballadora que cada dia lluita per a guanyar-se el pa’ i fugen dels estigmes que sovint acompanyen aquest tipus de pràctiques; ‘no som delinqüents, simplement som joves que farts de la precarietat i la manca d’oportunitats a la que ens veiem sotmesos a causa d’aquesta crisi creada pels pilars del capitalisme (la banca, les institucions, la patronal, i l’especulació) hem decidit no quedar-nos de braços creuats i actuar, atacant directament a l’arrel del problema i creant les solucions que no ens són donades per qui ho hauria de fer, l’estat’.

Amb aquesta okupació, segons el mateix comunicat, es pretén ‘obrir un nou espai de debat, de participació, de lluita i de realització personal i col·lectiva, per tal de donar solucions viables, tangibles i efectives. Augmentant així el teixit social de la ciutat, fent-la més democràtica i lliure, encara que hagi de ser al marge de les institucions i de la legalitat, que no de la legitimitat. Un possible desallotjament d’aquest espai no esdevindrà el final d’aquest projecte, ja que l’espai és únicament el mitjà que utilitzem per a dur-lo a terme’.

De Vilaweb Sabadell