31 d’ag. 2011

Els Mossos desallotgen els CAPs del Vallès Occidental defensats per la ciutadania durant l’estiu

A les dues de la matinada, dispositius Antiavalots dels Mossos han desallotjat les persones tancades dins dels centres de salut. La mobilització i acampades, però, continuen i preveuen seguir amb les accions de protesta.
En una acció coordinada, els Mossos d’Esquadra han anat al CAP de Badia, Castellar, Sabadell i Santa Perpètua per a fer fora els i les veïnes que ocupaven els centres des de principis d'estiu en protesta pel tancament del servei d’urgències de nit. Les forces de l’ordre públic han desallotjat les persones que dormien dins dels centres de salut però no ho han fet amb les que romanen, a dia d’avui, acampades a fora. Així, la protesta no s’atura i el moviment segueix la seva dinàmica de lluita en estat d’alerta per la probable reaparició dels Mossos d’Esquadra aquesta propera nit.
Després dels incidents de la passada nit, les plataformes de veïns i veïnes que s’han estat organitzant arrel de l’anunci de les últimes fortes retallades en el sector, han acordat seguir resistint als CAPs. Aquesta tarda, s’ha programat una reunió de les persones que han estat organitzant aquesta protesta als quatre CAPs ocupats de la comarca.
El Departament de Salut ha estat qui ha reclamat aquesta acció policial a la nostra comarca. Segons l'escrit que ha emès, cal ‘aturar totes aquelles actuacions de protesta que suposin incrementar la incertesa i generin dubtes als ciutadans sobre la garantia d’atenció sanitària, la qualitat del nostre sistema sanitari i la confiança en els seus professionals.’ Els manifestants condemnen l’acció policial i denuncien la repressió viscuda per un moviment pacífic que, en cap moment, ha posat en perill la convivència veïnal per a mostrar el seu rebuig a la precarietat dels serveis públics, que va en augment.

Escrit per Vilaweb Sabadell