26 d’ag. 2011

Els tancats als CAPs de la comarca podrien emprendre accions legals

“Si veiem que hi ha hagut algun problema greu de salut que s'hagi vist agreujat per les retallades estudiarem presentar denúncies” assegura un dels tancats a Badia del Vallès, Rubén Toro. És una de les determinacions a les quals van arribar ahir els tancats als CAPs de la comarca en una trobada que va tenir lloc al CAP de Ca n'Oriac. A la reunió hi van assistir opositors a les retallades de Badia del Vallès, Castellar, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà, Sabadell, Ripollet o Castellbisbal. Un dels acords que va sortir de l'acte va ser la creació d'una comissió que centralitzi totes les protestes i intercanviï accions entre els diferents municipis per tal d'organitzar mobilitzacions. A més, la intenció és també participar de protestes que es facin arreu del territori català, com ara la que hi ha prevista pel pròxim 2 de setembre a Barcelona. Per vertebrar totes aquestes tasques, es faran trobades setmanals que aniran canviant de localització per passar per tots els municipis.
Els veïns de Badia del Vallès porten ja una quarantena de nits tancats al CAP de la localitat. A Castellar, Sabadell i d'altres punts de la comarca, els protestants es concentren des del dia 1 d'agost. Tots ells són conscients que un cop tancat aquest mes alguns dels Centres d'Atenció Primària tornaran a la normalitat, però, això sí, no estan disposats a “renunciar a res del que tenien”. “La nostra idea és que tot quedi tal i com estava i que els serveis tornin en la mateixa quantitat i qualitat i amb garanties” assegura Toro. Durant la reunió, els vallesans també van poder posar en comú les dificultats amb les quals s'han trobat durant aquests dies de tancament. “En alguns casos, s'han trobat amb els aires condicionats tancats o sense llum” destaca Toro que afegeix que a Badia “ens han tancat amb silicona el pany de la porta dels serveis o ens han arrencat els fulletons informatius i cartells que deixàvem al centre”.
El badienc ha volgut recalcar que la resposta a alguns municipis ha estat prou positiva, però també ha encoratjat als veïns de Barberà i de Castellar a sensibilitzar-se de manera més activa. “Són municipis amb molt bona fama i ara els veïns han de ser conscients que si accepten aquesta retallades, potser els vindran de noves”, destaca Toro.

Reunió de la FAV

Precisament per parlar d'aquesta qüestió, avui es reuneix la Federació d'Associacions de Veïns amb representants de la Plataforma en defensa de la sanitat pública i del moviment del 15M a la ciutat. La trobada ha de servir per veure com està el moviment i també per organitzar noves mobilitzacions i protestes per mostrar el seu rebuig a la tisorada que ha preparat el govern de la Generalitat.

Escrit per Ràdio Sabadell