18 de nov. 2011

Un desnonament menys a la ciutat de Sabadell


Veïns i afectats, 'parcialment' satisfets perquè hi ha moltes més famílies en risc de expulsió del seu domicili

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) i la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) han aconseguit aquest divendres aturar el desnonament d’una família del barri de Can Puiggener. Les entitats ciutadanes s’han trobat el matí de divendres juntament amb una trentena de sabadellencs, davant la seu central de l’entitat bancària UNNIM, que és la responsable del cas finalment aturat i també de tres casos més que es troben en processos similars. La convocatòria ha servit per mostrar una vegada més, l’oposició frontal de la PAHC i la FAV a les polítiques econòmiques d’habitatge que s’estan duent a terme que són, segons han afirmat, “socialment injustes”.

Els afectats s’han reunit amb el director d’UNNIM de la zona Sabadell Nord, el senyor Esteve Castellet, a qui li han entregat els documents per sol·licitar l’inici d’un procés de negociació de tres casos: un de demanda de condonació del deute perquè l’habitatge ja està en subhasta; i els altres dos per aconseguir la Dació en Pagament. Sorprenentment les oficines de barri en les que es va presentar els mateixos documents amb anterioritat, no van voler ni agafar les sol·licituds dels afectats i en alguns casos fins i tot els van faltar el respecte, segons han explicat des de la PAHC.

Aquest divendres Castellet si ha acceptat la presentació dels documents, ha assegurat que estudiaran els casos i s’ha compromès a donar una resposta a mitjans de la setmana vinent. El director de la zona Sabadell Nord del banc però, també ha assegurat que “parar tots els desnonaments és inviable” i que el cas dels ancians de Can Puiggener s’ha pogut frenar perquè es tracta d’una “situació límit” ja que els afectats son persones majors en situació d’avalistes del seu fill que no pot pagar la hipoteca. El cert es que UNNIM no va demanar als jutjats que s’aturés el desnonament fins que la PAHC i la FAV va fer pública l’acció protesta d’avui. El banc ha reculat en les seves intencions i ha ofert al matrimoni un lloguer assequible perquè puguin seguir vivint al seu domicili.

Avui doncs, Sabadell ha aconseguit una petita victòria i s’ha marcat el precedent que amb la unitat i mobilització popular es pot començar a posar fre a les polítiques de desnonaments i embargaments d’habitatges que són, segons han afirmat des de la FAV, “una forma més de fer negoci” de les entitats bancàries.

Escrit per vilaweb sabadell