19 de gen. 2012

Membres de la PAHC són imputats pels fets del 5 de gener

Ahir, 18 de gener, dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi van ser citats a declarar a la Comissaria dels Mossos; desobediència i resistència activa Els Mossos d'Esquadra dónen explicacions a la Comissió de la Convivència i informen que s'ha obert una investigació interna per determinar possibles responsabilitats de la seva actuació. Posen sota estudi l'agent fotografiada fent gestos provocadors. Alhora, els Serveis Informatius i Populars de Sabadell (Vilaweb Sabadell) estudien la possibilitat de denunciar aquesta agent per la seva actitud agressiva i poc professional amb les periodistes que cobrien la notícia.


 Fets del 5 de gener; dues persones imputades 

Diversos membres del col·lectiu d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell han estat imputats pels fets del passat 5 de gener, quan l’acció que van realitzar va ser interferida violentament per Mossos de paisà. Ahir dos membres del col·lectiu van ser citats a declarar a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra on van decidir no declarar sinó en presència del jutge. Se'ls acusa de desobediència i resistència activa. Una trentena de persones, properes al col·lectiu, que van ser convocades en qüestió d'hores, van concentrar-se a la carretera de Prats en suport i defensa 'de no haver comès cap delicte'. 

'Molta feina a fer'; manifestació el 3 de febrer 

El col·lectiu es reafirma en la innocència dels seus membres i explica 'aquesta persecussió repressiva' per la solidaritat i la repercussió mediàtica 'que ha posat en evidència una actuació policial desmesurada i violenta'. També asseguren la importància de 'seguir treballant per assenyalar els culpables i còmplices de la violació sistemàtica del dret a l’habitatge'. Justament ara, moltes de les persones afectades tenen ja, data de desnonament i 'hi ha molta feina a fer'. La PAHC convoca una manifestació a la ciutat el divendres 3 de febrer, a les 19h a la Plaça Creu Alta. 

Investigació interna oberta en el sí del Mossos d'Esquadra 

Arrel dels fets de la 'Cavalcada de la PAHC' el grup municipal Entesa per Sabadell va instar el govern a reclamar explicacions als Mossos per l'actuació policial violenta viscuda el 5 de gener i traslladar el tema a la Comissió de Convivència. Finalment, aquesta setmana va tenir lloc la reunió de la Comissió i, tot i que des del govern municipal 'obstruíssin aquest conflicte i procuréssin no tractar el tema' segons Entesa per Sabadell, el mateix responsable dels Mossos va informar que s'ha obert una investigació interna per aclarir possibles responsabilitats dels fets i que s'estudiarà com sacionar l'actitud poc professional de l'agent fotografiada. 

SIPS (Vilaweb Sabadell) estudia denunciar l'agent policial 

Els Serveis Informatius i Populars de Sabadell (Vilaweb sabadell) està tenint en compte l'opció de denunciar l'agent fotografiada per així poder accelerar les investigacions internes en el sí del cos policial i exigir resonsabilitats per una actitud repressiva, violenta, poc professional i irrespectuosa amb els mitjans de comunicació.Una periodista va ser agredida, a la vegada que insultada pel gest barroer de l'agent dels Mossos d'Esquadra que explicita una forma de treballar poc democràtica i zero respectuosa amb els ciutadans i treballadors.